Cumhuriyetin Kuruluşunun 92.yıl Dönümü

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyetin Kuruluşunun 92.yıl Dönümü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 15:14

29 EKİM ANITA CELENK

Malatya’da Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.
Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Vali Süleyman Kamçı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral, Avni Angun, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşu yöneticileri ve okullardan öğrenciler katıldı.
Vali Kamçı tarafından Valilik, Tümgeneral Angun tarafından Garnizon ve Çakır tarafından ise Belediye çelenklerinin sunumunun ardından törene katılanlar 2. Ordu Bölge Bandosu eşliğinde saygı duruşu yapıldı ve ardından İstiklal Marşı okundu.
Törende konuşan Vali Süleyman Kamçı, “Aziz Atatürk! En büyük emanetiniz olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. Yıldönümünde, milletçe manevi huzurlarınızda bulunmanın engin coşku ve mutluluğunu yaşıyoruz.Birlik ve beraberliğimizin teminatı olan Cumhuriyetimiz ve ilkeleriniz ışığında, devletimizin bekası için yılmadan, yorulmadan çalışarak yolumuza devam etmekteyiz. Gücümüzü, Samsun’da başlatıp İzmir’de nihayete erdirdiğiniz Milli Mücadele sürecinde, zafere ulaşmamızın en büyük sebebi olan sarsılmaz Milli İrade’ den almaktayız. Kutlu yolunuzda sizi engellemeye çalışan dâhili ve hârici bedhahlar, bugün de bizim yolumuza tuzaklar kurmakta, birlik ve bütünlüğümüze kast etmektedirler. Fakat müsterih olunuz! Devletimiz dünyanın en güçlü devletleri arasında hak ettiği yeri alıncaya kadar kararlılığımızdan taviz vermeyeceğiz. Milli Mücadelemizde olduğu gibi medeniyet mücadelemizde de izinizden ayrılmayacağız. Bu kutlu günde, başta Zat-ı Alileri olmak üzere kanını vatana katık eden Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, Cumhuriyetin yılmaz bekçileri olduğumuzu bütün dünyaya ilan ediyoruz. Ruhlarınız şad olsun” dedi.
Tören anıt özel defterinin imzalanması ile sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!