CHP’den Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunumu

Güncelleme Tarihi:

CHP’den Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunumu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2015 12:16

CHP’DEN ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNUMU

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla CHP Malatya İl teşkilatı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi.
Anıt önündeki tören İl Başkanı Enver Kiraz’ın, çelenk sunumu ile başladı. Sonrasında Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, başta gençler olmak üzere tüm halkın bayramını kutladığını belirterek, “19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a çıkarak emperyalizme karşı ulusal kurtuluş savaşımızı gibi önemli bir mücadeleyi başlatmıştır” dedi.
Kiraz şöyle devam etti:
“19 Mayıs aynı zamanda bağımsızlığımızın temellerinin atıldığı gündür. 19 Mayıs anlamı itibariyle bir çok ilkin temellerinin atıldığı gündür.Mustafa Kemal Atatürk’ün aynı zamanda kendisi açısından doğum günü olarak kabul ettiği bir gündür. Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı bir gündür. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir anlayışının temellerinin atıldığı gündür. Saltanatın ve hilafetin kaldırıldığı gündür. Eşitliğin sağlandığı, demokrasinin özgürlüklerin geliştiği bir gündür 19 Mayıs.”
Daha sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’da, konuşmasında iktidarı eleştirerek “Bugün Türkiye’nin bulunduğu konuma baktığınız zaman 19 Mayıs’ın anlamını bir kez daha farkına varabiliriz. Maalesef şu anki iktidar 19 Mayıs ruhu ile mücadele ediyor aslında” dedi.
Törene, CHP’li milletvekili adaylarının yanı sıra il teşkilatı ve çok sayıda partili de katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!