Yardım Tırları Dualarla Uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Yardım Tırları Dualarla Uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2015 13:36

TAVŞANLI'DAN YOLA ÇIKAN TIRLAR ÖNÜNDE HATIRA FOTOĞRAFI

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinden, Bayır Bucak Türkmenlerine 6 Yardım TIR’ı dualarla uğurlandı.
Hayrat Yardım Derneği ile Enderun Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen yardım kampanyası kapsamında 1 hafta gibi kısa bir sürede hazırlanan 6 TIR, Tavşanlı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle dualarla Bayırbucak’taki Türkmenlere gönderildi.
Dua ve uğurlama töreninde bir teşekkür konuşması yapan Hayrat Yardım Derneği Tavşanlı Temsilcisi Ercüment Yıldırım; “ Bize böyle bir iftihar tablosunda desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Maalesef Dünya’yı çirkinleştirme çabaları, Batı’nın, Avrupa’nın, Rus’un bu çalışmaları hepimizin izlemek durumunda olduğu durumdu. Fakat hamdolsun ki artık sadece izlemekle kalmıyoruz, gerektiği zaman mesajımızı veriyoruz. Gerektiği zaman müdahalemizi de yapıyoruz. Böyle bir izzeti, şerefi gösteren devletimizle, halkımızla ne kadar iftihar etsek azdır. Tavşanlı temsilcileri olarak inşallah üzerimize düşen vazifeyi Allah rızasına uygun bir şekilde yerine getirmeyi dua ediyoruz. Başta Kaymakamımıza ve Belediye başkanımıza olmak üzere tüm yardımsever halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Belediye Başkanı Mustafa Güler ise yaptığı konuşmada, “ Bu günler aynı Çanakkale’de taşıdığımız ruhun dönemini yaşadığımız günler. Ortadoğu’da yaşanan bir zulüm var, akan bir kan var. Bizleri eleştirenler, orada olanlara neden orada olduğunu sormadıkları gibi bizim orada oluş gayemizi sorguluyorlar ya, esas bizim canımızı yakan o oluyor. Resulün ümmeti olarak bizler orada olacağız. İçeride ve dışarıda kim ne konuşursa konuşsun ancak lak lak eder. Enderun Derneğine bu yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu ise, “Tavşanlı ve genel olarak Kütahya hayırseverliği ile şimdiye kadar görev yapmış olduğum yerlerde çok mümtaz bir yer. Yaklaşık olarak 6 yıldır Tavşanlı’da bizim şahit olduğumuz 600 bin TL Kadar yardım toplandı ve Dünya’nın birçok ülkesine gönderildi. Bunun dışında çeşitli yardım kuruluşları da yardımlarını gerekli yardım bekleyen yerlere ulaştırıyor. Anadolu kendisine sığınan herkesi alacak kadar geniş bir yörük çadırı. Milyonlarca Suriyeli vatanlarından kopmuş şekilde ülkemizdeler. Ortada büyük kirli bir savaş var, islamla yan yana bulunmaması gereken bir örgüt bu bölgeyi kana buluyor. Türkiye her geçen gün Dünya’nın kriz merkezi olarak tabir edeceğimiz Balkanlar, Kafkaslar gibi yerde huzur adası olarak güçlenmeye devam ediyor. Tarihindeki misyonunu yakalama ile olarak hem 2023 hem de 2071’e doğru gidiyor” diyerek Hayrat Vakfı çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Yapılan konuşmaların ardından dualarla Bayırbucak Türkmenleri’ne gönderilen yardım Tır’ları Tavşanlı’dan uğurlandı. (Tİ -EFE)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!