Simavlılar sinemayla tanıştı

Güncelleme Tarihi:

Simavlılar sinemayla tanıştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 16:29

Simavlılar sinemayla tanıştı

Haberin Devamı

KÜTAHYA'nın ikinci büyük ilçesi Simav'da bir sinema salonu olmadığını söyleyen Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, halkın bu ihtiyacını karşılamak amacıyla Hükumet Konağı'ndaki bir salonu, sinema salonuna çevirerek ücretsiz gösterimlere başlanmasını sağladı

AK Partili Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan'ın girişimiyle Hükumet Konağı'ndaki Kaymakamlık Toplantı Salonu sinema salonu olarak hizmet vermeye başladı. İlçede sinema bulunmadığı için vatandaşların bu ihtiyaçlarını karşılamak için Uşak'a gittiklerini anlatan Başkan Özkan, halkın bu masraftan kurtulması için bir ay önce harekete geçtiklerini söyledi. Özkan, "Kaymakamımız Türker Çağatay Halim'in onayı ile bu salonu sinema salonuna çevirdik. Cumartesi günleri iki seans halinde olmak üzere vatandaşlarımıza vizyondaki son filmleri ücretsiz izlettiriyoruz. Sinema salonumuzun kısa sürede ilgi görmesi bizi mutlu ediyor. Salonumuzu dolduran vatandaşlarımıza ayrıca ücretsiz kabuksuz çerez de ikram ediyoruz" diye konuştu.

NÜFUSU 64 BİN, SİNEMASI YOK

Simav'ın Türkiye'de fakültesi bulunan 5 büyük ilçesinden birisi olduğunu anlatan Özkan, "Simav'da Dumlupınar Üniversitesi'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Teknoloji Fakültesi ile Simav Meslek Yüksekokulu bulunuyor. Bunun yanında ilçemizde 10 bini aşkın ilk ve ortaokul öğrencisi de öğrenim görüyor. Simav'ın köyleriyle birlikte nüfusu da 64 bin civarında. Ancak sinemadan yoksun. İlçemizde öğrenim gören gençler başta olmak üzere vatandaşlarımız da sinemamızın olmasını arzuluyor. Ancak hiçbir işletmeci buna yanaşmıyor. Biz de belediye olarak bu eksikliği gidermek istedik. Cumartesi günleri iki seans halinde vizyondaki son filmler başta olmak üzere çeşitli filmleri gösterime sunuyoruz. Bu projemiz vasıtasıyla gençlerimizin yanı sıra vatandaşlarımızı sosyal ve kültürel etkinliklere çekmeyi hedefliyoruz. Beklentilerimizin üzerinde ilgi gören sinema günlerinin ardından önümüzdeki günlerde ayrıca tiyatro günleri de düzenlemeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Mehmet YENEN / SİMAV (Kütahya), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!