Simavlı eğitimcilerden Hollanda'ya kınama

Güncelleme Tarihi:

Simavlı eğitimcilerden Hollandaya kınama
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 17:14

Simavlı eğitimcilerden Hollanda'ya kınama

Haberin Devamı

KÜTAHYA'da faaliyet gösteren Eğitimciler Birliği Sendikası'nın (Eğitim-Bir-Sen) Simav Şube Başkanı Halil Aktay, ırkçı bir tutum takındıkları için Hollanda'yı kınadıklarını ifade etti.

Eğitim-Bir-Sen Simav Şubesi üyeleri Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun uçağının iniş izninin iptal edilmesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'nın bulunduğu aracın durdurulması nedeniyle Hollanda makamlarını kınadı. Eğitim-Bir Sen Simav şubesi üyeleri Eynal Kaplıcaları Restoran'da akşam yemeğinde bir araya geldi. AK Partili Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan ile AK Parti Simav İlçe Başkanı Hüseyin Güner'in de katılarak destek verdiği toplantıda, Eğitim-Bir Sen Simav Şube Başkanı Halil Aktay, Hollanda'nın geçtiğimiz cumartesi günü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya karşı tavrını eleştirdi. Hollanda'da uygulanan insanlık dışı çirkin davranışı ve ırkçı engellemeleri içlerine sindiremediklerini kaydeden Başkan Halil Aktay, Türkiye'nin demokratik bir dönüşüm yaşadığını öne sürerek "Türkiye demokratik bir dönüşüm yaşıyor. Ses ne hikmetse batıdan geliyor. Türkiye iktidarıyla muhalefetiyle kendi iradesini test edeceği 16 Nisan'a doğru yol alırken Almanya başta olmak üzere Hollanda'dan oligarşik kakofoni sesler yükseliyor. Son olarak yaşananlar neresinden tutarsanız tutun batının ikiyüzlülüğünü ortaya koyuyor. Kendilerince manipülasyon araçlarıyla Türkiyeyi tecrit etmeye kalkıyorlar. Biliyorsunuz ki uzun zamandır Türkiye yalnızlaşıyor nakaratlarıyla ülkemizi hizaya getirmeye çalışıyorlar. Türkiye yalnızlaşmıyor, yeni açılımlarla alternatifler oluşturuyor. Avrupa'nın sömürü üzerine yükselttiği refahın sonu görünmüştür. Onun için telaşa kapılıyorlar, onun için Türkiye'ye karşı küçük politikaları uyguluyorlar. Hollanda'nın son ırkçı ve kabul edilemez tutumu da bundandır. Şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.

Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Almanya ve Hollanda'yı protesto ettiklerini söyleyerek "Türkiye büyük bir devlettir. Simav da Türkiye'nin güçlü bir ilçesidir. Buradan bize ayar vermeye çalışanları kınıyor ve protesto ediyorum" diye konuştu. AK Parti Simav ilçe başkanı Hüseyin Güner  iseAvrupa'nın ne yaparsa yapsın amacına ulaşamayacağını savundu.

Mehmet YENEN / SİMAV (Kütahya), (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!