Simav Belediyesi Eynal Kaplıcaları'na yıldızlı otel yapacak

Güncelleme Tarihi:

Simav Belediyesi Eynal Kaplıcalarına yıldızlı otel yapacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 16:02

Simav Belediyesi Eynal Kaplıcaları'na yıldızlı otel yapacak

Haberin Devamı

KÜTAHYA'nın termal turizmde iddialı ilçesi Simav'ın AK Partili Belediye Başkanı Süleyman Özkan, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ederek şifalı sularından yararlandığı Eynal Kaplıcalarına yıldızlı otel kazandırmak için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Eynal Kaplıcaları'nda önceleri bulunan iki otelin 6 yıl önceki 5.9'luk depremde hasar gördüğü için yıkıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Süleyman Özkan, "Kaplıcamızda şu an müşterilerimize 196 apartımız hizmet veriyoruz. Ancak her gelen müşterimiz yıldızlı otel yapmamızı istiyor. İlk olarak vatandaşlardan gelen yoğun talep doğrultusunda belediye meclisimizde aldığımız karar doğrultusunda "Saklı Bahçe" olarak bilinen mevkideki

2 bin dekarlık alana 25 odalı, 5 yıldızlı butik otel yapmak için çalışma başlattık" dedi.

2 milyon TL'ye mal olması planlanan butik otelin 4 katlı olacağına belirten Başkan Özkan, "Butik otel için ilk kazmayı önümüzdeki Haziran ayında vurmayı planlıyoruz. Otelimizi de en geçen 2017 yılının Nisan veya Mayıs aylarında hizmet almayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Şifalı sularının romatizma başta olmak üzere 14 ayrı hastalığa iyi gelen Eynal Kaplıcaları'nda 150 yataklı yeni bir otel yapmayı da kafalarına koyduklarını ifade eden Başkan Özkan, "150 yataklı 5 yıldızlı otelimizi de belediye olarak yapmayı planlıyoruz. 20 milyon TL'ye mal olması planlanan 150 yataklı 5 yıldızlı ikinci otelimiz için İller Bankasının yanında özel bir bankadan da kredi talebimiz oldu. Kredi taleplerimize olumlu cevaplar aldık. Yakında her şey netleşecek. Müşterilerimiz özlemini çektikleri yıldızlı otellere yakında kavuşacak" diye konuştu.

Mehmet YENEN / SİMAV (Kütahya), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!