Rektör Kavuncu: Türkiye’nin gıpta edilen üniversitelerinden biri olduk

Güncelleme Tarihi:

Rektör Kavuncu: Türkiye’nin gıpta edilen üniversitelerinden biri olduk
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2019 15:17

Rektör Kavuncu: Türkiye’nin gıpta edilen üniversitelerinden biri olduk

Haberin Devamı

Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA,(DHA)- KÜTAHYA Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, öncelikli ihtiyacı olan akademisyen problemini aştıklarını ve eğitim, sağlık hizmetleri ile araştırma noktasında Türkiye’nin gıpta edilen üniversitelerinden biri olduklarını söyledi.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, basın mensuplarıyla bir araya gelerek üniversitede yaşanan son gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Şehir Hastanesi, polikliniklerde verilen sağlık hizmeti, akademisyen sayısı, yürütülen Ar-ge çalışmaları ve öğrencilere verilen eğitim ile ilgili konuşan Kavuncu, her gün üstüne koyarak yollarına devam ettiklerini söyledi. Yeni nesil üniversite sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Prof. Dr. Vural Kavuncu, “Üniversiteler bir ilim ve araştırma, eğitim yerleridir. Bizim üniversitemizin bunların yanında hizmetle ilgili önemli bir görevi de var. Bir diğeri de topluma verdiğimiz katkıdır. Bugün 321 akademisyene ulaştık. Profesör ve doçent sayısını iki katına çıkardık. Öğretim üyesine düşen öğrenci sayısında Türkiye’nin gıpta ettiği bir üniversite olduk” dedi.

Yeni bölümlerin açılacağı müjdesini veren rektör Kavuncu, şunları söyledi:

“Bize artık büyükşehirlerden çok yoğun bir şekilde talep var. Bu çok sevindirici bir gelişme. Kadromuza kattığımız yeni hocalarımızla birlikte yeni bölümler açacağız. Tıp ve diş alanlarında zenginleştirmeye gidiyoruz. Tıpta spor hekimliği ve Kütahya’ya özgü fizyoklimotoloji bölümlerini açtık. Sağlık Bilimleri Fakültesinde, beslenme, dil ve konuşma bozuklukları terapisi ve ergoterapi var. Doğa ve Mühendislik Fakültesini de aktif hale getiriyoruz. Hali hazırda kabul edilen Türkiye’nin ayrıcalıklı bölümlerinden biri olan adli bilimler ile 5 yeni bölümümüz ise ön onay aldı. Resmi prosedürleri bu sene tamamlar ve gelecek seneden itibaren aktif hale getirebiliriz. Bir yeni Sağlık Hizmetleri MYO için de 6 yeni bölüm iznini aldık. Bu yıl itibariyle biz yeni bölümler çok açmadık ama öğrenci sayımız 2 bin 800’den 3 bin 100’e çıktı. Bu sayı önümüzdeki yıllarda daha da artacak”

Hastanede Kütahya’nın toplam nüfusunun üç katı fazla insanın poliklinik hizmeti aldığını söyleyen Kavuncu, 1 milyon 600 bin kişilik hizmetin 400 binin sadece acilden geçtiğini de sözlerine ekledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!