Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ekici:

Güncelleme Tarihi:

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ekici:
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2015 14:16

- "Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanemizin Acil Servisi bölümü fiziksel mekan yetersizliğinden dolayı 2. seviyede hizmet verirken yeni binamızın faaliyete girmesi ve yapılan yeni düzenlemelerle 3. seviye acil hizmeti verecek düzeye ulaştı"

Haberin Devamı

KÜTAHYA (AA) - Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mithat Ekici, "Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanemizin Acil Servisi bölümü fiziksel mekan yetersizliğinden dolayı 2. seviyede hizmet verirken yeni binamızın faaliyete girmesi ve yapılan yeni düzenlemelerle 3. seviye acil hizmeti verecek düzeye ulaştı" dedi.

Ekici, gazetecilere yaptığı açıklamada, acil servisin günde ortalama 750 kişiye hizmet verdiğini, ilçelerden ve çevre illerden de çok sayıda hasta sevkinin olduğunu bildirdi.

24 saat kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi hizmeti sunan hastanede, 5 dalda branş nöbeti tutulduğunu belirten Ekici, şunları kaydetti:

“Hal böyle olunca, acil gelen hastalara anında müdahale imkanı bulunuyor. Yeni yapılan binasına taşınan servis, şimdi daha iyi ve geniş ortamda hizmet sunuyor. Öncesinde 400 metrekare alanda hizmet sunarken, yeni yapılan binasında 2 bin metrekare kapalı alana sahip. Acil servisler, sahip oldukları cihaz, malzeme, personel ve imkana göre ruhsatlandırmaya tabi tutuluyor.Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanemizin Acil Servisi bölümümüz fiziksel mekan yetersizliğinden dolayı 2. seviyede hizmet verirken yeni binamızın faaliyete girmesi ve yapılan yeni düzenlemelerle 3. seviye acil hizmeti verecek düzeye ulaştı. Sadece pratisyen hekim konusunda bir eksiğimiz var. Onu da kısa süre içerisinde tamamlayacağız. 3. seviye acil servis hizmeti sunulduğunda, bazı hekim kadrolarımız da artacak. Böylelikle 24 saat çoğu branşta acil hizmetini kesintisiz olarak sunacağız."

Haberin Devamı

Ekici, çocuk acil servisi için de çalışmalarının olduğunu, yapılacak servis ile çocuklara, ayrı bir alanda müdahalenin yapılacağını ve bu çalışmanın da Kütahya için önemli bir kazanım olacağını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!