Kütahya’da ’İleri Teknolojiler Merkezi’ Törenle Açıldı

Güncelleme Tarihi:

Kütahya’da ’İleri Teknolojiler Merkezi’ Törenle Açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2015 17:46

İLERİ TEKNIOLOJİLER MERKEZİ AÇILDI

Kütahya’da, üniversiteler, sanayi ve kamu kuruluşlarında yürütülen araştırmalar ve çalışmalar için modern cihazlarının yer aldığı bir bilimsel araştırma, analiz ve proje destek merkezi oluşturmayı hedefleyen Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İleri Teknolojiler Merkezi törenle açıldı.
Törene Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, DPÜ İLTEM Müdürü Doç Dr. Alpaslan Duysak ile akademisyenler katıldı.
Vali Şerif Yılmaz beraberinde diğer protokol üyeleri ile birlikte kurdele kesiminin ardından Dumlupınar Üniversitesi İleri Teknolojiler Merkezi’nde incelemelerde bulundu, bilgiler aldı.
İleri Teknolojiler Merkezi hakkında bilgiler veren DPÜ İLTEM Müdürü Doç Dr. Alpaslan Duysak, “Dumlupınar Üniversitesi İleri Teknolojiler Merkezi’ akademisyenlerin araştırmalarını sahip olduğu tüm test- analiz cihazları ve yazılım programları ile desteklemek, sanayicilerin AR-GE faaliyetlerine katkı vermek ve bu kapsamda etkin ve sürdürülebilir bir üniversite sanayi işbirliği için zemin oluşturmak, disiplinler arası birlikteliklerin ve proje fikirleri geliştirme ortamlarının hazırlanmasını sağlamak ve bünyesinde yüksek lisans ve doktora çalışmalarını organize etmek için yapılandırılmıştır. Bu merkez, sadece sahip olduğu son teknoloji cihazları ve yazılımları ile bir cazibe merkezi değil, aynı zamanda Dumlupınar Üniversitesi’nin bünyesindeki akademisyenlere ve üniversitenin birli birikimine açılan bir penceredir. Merkez, gen ve kanser araştırmalarının tersine mühendislik birimine, malzeme karakterizasyon laboratuvarından dental tasarım birimine farklı alanlardan oluşan çok geniş bir hizmet spekturumuna sahiptir. Akademisyeninden idari personeline sayısız insanın birikim ve emeğiyle kurulan bu merkez ülkemizin bilimsel ve teknolojik gelişimine önemli katkılar sunacaktır” ifadelerini kullandı.
Dumlupınar Üniversitesi İleri Teknolojiler Merkezi’nde Üç Boyutlu Teknolojiler Eğitim, Elektron Mikroskopları, X-Işınları, Termal Analiz, Tane Boyutu Karakterizasyon, Eser element analiz, Tersine Mühendislik ve Prototipleme, Kanser ve Genetik Araştırma, Araştırma Mikroskopları, Kütle Spektroskopi, Dental Tasarım, Takı Tasarım, Metalografi ve Sürdürülebilir Enerji olmak üzere 17 adet laboratuvar bulunuyor.(EFE)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!