Kütahya’da ’Engelleri Kaldıralım’ Sergisi

Güncelleme Tarihi:

Kütahya’da ’Engelleri Kaldıralım’ Sergisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 12:35

SERGİ AÇILIŞI

Dünya Engelliler Günü sebebiyle Kütahya Sanatçılar Birliği Derneği bünyesinde hazırlanan ’Gülen Yüzler Engelleri Kaldıralım Çini, Ebru ve Yağlıboya Sergisi’ açıldı.
AVM’de düzenlenen sergi açılışına Vali Şerif Yılmaz, Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı ve İshak Gazel, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Kütahya Sanatçılar Birliği Derneği Başkanı Nida Olçar, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Programda bir konuşma yapan Vali Şerif Yılmaz insanları fiziki olarak değerlendirmenin doğru olmadığını söyledi.
Engelli vatandaşlara daha kaliteli bir hayat sunmak ve zihindeki engelleri kaldırmak için herkesin üzerine bir görev düştüğünün altını çizen Vali Yılmaz, "Bizler engellerin ortadan kaldırılması için Devlet olarak dünden daha iyi ihtiyaçlarımızı ön plana çekmek suretiyle gerçekleştirmenin gayreti içindeyiz. Açılan sergi fiziki engellerin dışındaki zihindeki engellerin kaldırılması noktasında güzel bir çalışma olmuş. Bugün burada gördüğünüz eserleri ben yapamam. Sanatı icra etmek için engel farketmiyor. Cenab-ı Hak’ın verdiği bir kabiliyet var. İnsana fiziki olarak bakıp değerlendiremezsiniz, bu yanlıştır. Buradaki eserler de bunun en güzel örneğidir. Bu sebeple baktığımız her insanı Yaradan’ın yarattığı varlık olarak görmeliyiz. Sosyal sorumluluğumuz sadece derneklerin kendi işlevleri değil. Devletle, milletle, vatandaşla hep birlikte çalışırsak engelleri aşmada başarılı oluruz. Biz büyük bir aileyiz ve hepimizin üzerine düşen bir görev var. Görevlerimizi layıkıyla yerine getirmeliyiz" diye konuştu.
Portre takdiminin ardından kurdele kesimine kesildi. 19 engelli sanatçının eserlerinin görücüye çıktığı serginin kurdelesini Vali Şerif Yılmaz beraberinde AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı ve İshak Gazel ile Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Kütahya Sanatçılar Birliği Derneği Başkanı Nida Olçar ile birlikte kesti.(EFE)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!