Kütahya’da Başarılı Sporculara Ödül

Güncelleme Tarihi:

Kütahya’da Başarılı Sporculara Ödül
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2015 13:04

BAŞARILI SPORCULARA ÖDÜL

Kütahya’da, ’Amatör Spor Haftası’ etkinlikleri kapsamında ’Sporun Enleri’ Vali Şerif Yılmaz tarafından ödüllendirildi.
Kütahya İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törene Vali Şerif Yılmaz, Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, Kütahya Amatör spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Murat Cengiz ve sporcular katıldı
Törenin açılış konuşmasını yapan Vali Şerif Yılmaz, sporculara gösterdikleri başarıdan dolayı teşekkür etti.
Amatör sporların her zaman destekçisi olduklarını kaydeden Vali Yılmaz, "Amatör sporun her zaman yanındayız. Üniversiteyi bitirdik, Devlet tecrübesi olan bir büyüğümüzün yanına gittik arkadaşlarımla. Kaymakam olmak istiyoruz dedik, ne yapalım, ne tavsiye edersiniz? Bizlere dedi ki; ister hakim, ister kaymakam, ister avukat olun ya da hangi meslekten olursanız olun ancak sizden tek isteğim şudur, mesleğinizde aranan kişi olun,mesleğinizin eni olun. Bu eni hepiniz başardınız, sizleri tebrik ediyorum. Türkiye’de sporun yaygınlaşması adına aslında bu mütevazı tören bile ilimizdeki gençlerimize, çocuklarımıza örnek olması adına önemli bir görevi üstleniyor. Bizler de sporun tabana yayılması ile ilgili sıkıntı var. Bugün içinizde dünya şampiyonu, olimpiyat şampiyonları yetişmesi gereken nice evlatlarımız var. Bir gencimiz müsabakaya katıldığı zaman kazansın diye tüm milletimiz dua ediyor, İstiklal Marşı’mızı orada okutun, şanlı bayrağımızı dalgalandırın istiyor. Bu sonradan olan bir meziyet değil, çocukluktan itibaren eğitimin içerisinde olması gereken bir çalışma. Bunu yapabiliriz, imkanlarımız var. Büyüklerimizin çalıştığı dönemdeki imkanlarla bugünü kıyasladığınızda belli mesafeyi katettik, bu imkanı gençlerimize, sporcularımıza sunma şansımız var ama bizim daha çok başarıya ihtiyacımız var. Hatırlasanız geçen gün A Milli Takım’ın, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri’nde İzlanda’yı 1-0 yenmesi ve en iyi üçüncü olarak finallere gitmeye hak kazanmasında aynı duyguları yaşadık, adeta bayram ettik. Aslında çok üzüntülü günlerden geçiyoruz. Ülkemizin içerisinden geçtiği sıkıntılı süreçte böyle bir başarı o acıyı belki de bir nebze olsun hafifletti. İçinizden biri İstiklal Marşı’nı yabancı bir ülkede okuttuğu zaman inan tüm millet aynı duyguyu yaşıyor. Başarılı yavrularımızın örnek olması gerekiyor. Sadece madalya değil, örnek insan olarak da milletin önünde örnek olmamız gerekiyor. Başarıyı yakalamak kolay, onu muhafaza etmek ve daha üst seviyeye çıkarmak zor. O zora talipsiniz ama başaracaksınız" diye konuştu.
Vali Şerif Yılmaz’ın konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi. 2014-2015 sezonu Ulusal ve Uluslararası başarısı olan sporcular Vali Yılmaz tarafından altınla ödüllendirildi. 2014-2015 sezonu sporun enleri de plaketlerini Vali Şerif Yılmaz’ın elinden aldı. (EFE)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!