KÜSAD'a büyük onur

Güncelleme Tarihi:

KÜSADa büyük onur
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2017 15:14

KÜSAD'a büyük onur

Haberin Devamı

Oğuzhan KILIÇ / KÜTAHYA,(DHA)- YAPTIĞI çalışmalarla taraflı tarafız herkesin büyük beğenisini toplayan ve Kütahya'nın en aktif derneklerinden biri olan Kütahya Kültür ve Sanat Derneği, Eskişehir'de düzenlenen yılın sanat ödüllerinde 2016 yılının en aktif sanat kurumu seçildi.

Eskişehir Ticaret Odası ve Odunpazarı Belediyesinin destekleri ve Eskişehir Sanat Derneği'nin organizasyonu ile gerçekleştirilen yılın sanat ödülleri sahiplerini buldu. Etkinlikte Resim, Heykel, El sanatları, Seramik, baskı resim, tiyatro, şiir, roman ve bunların dışında 36 ilin sanat kurumları araştırılarak ödüller verildi.

Kısa adı KÜSAD olan Kütahya Kültür Sanat Derneği, Mersin ve Balıkesir ile finale kalırken, bu kurumların oy birliği ile Kütahya Kültür ve Sanat Derneği 2016 yılının en aktif Sanat kurumu seçildi. KÜSAD'ın aynı zamanda ülkenin 5 büyük sanat kurumundan biri olduğu ifade edilirken, KÜSAD hakkında geniş bir sunum yapıldı. Açılışa Odun Pazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Akademisyenler, bilim adamları, Sanatçılar,KÜSAD yönetim kurulu üyeleri sivil toplum kurulu ve temsilcileri katıldı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan KÜSAD başkanı Bayram Yıldız, "KÜSAD olarak Türkiye'mizin 5 büyük sanat kurumundan biri olarak kabul görmek ve 2016 yılının en faal sanat kurumu seçildik. Bu ödül Kütahya'mızın tanıtımı, sanatsal bakış açımız ve sanatsal kalkınma konusunda sorumluluğumuzu daha da artırmıştır. Bu ödül benim şahsımdan çok, temsil etmekle onur duyduğum KÜSAD'a ve dolayısıyla Kütahya'ya verilmiştir. Mutluyuz, onurluyuz. Ayrıca ödül alamızda büyük destekleri olan yönetim kurulu üyelerimize, sanatçılarımıza ve danışma kurulumuza sonsuz teşekkür ederim. Sanatın ve Kültürün merkezi çinicimin başkenti Kütahya'mıza hayırlı olsun" dedi.

-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!