Kırgız öğrenciler Simav'ı şenlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Kırgız öğrenciler Simavı şenlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2016 17:24

Kırgız öğrenciler Simav'ı şenlendirdi

Haberin Devamı

KÜTAHYA'nın Simav İlçesi'ne 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında gelen Kırgız öğrenciler, sergiledikleri folklor gösteriyle izleyenleri büyüledi.
Simav'a gelen Kırgız öğrenciler, önce Belediye Meydanı ardından da Cumhuriyet Alanı'nda folklor gösterisi sundu. İlginç kostümleri ve kıvrak dansları ile ilgi çeken ve tamamı kızlardan oluşan Kırgız öğrenciler, gösteri öncesi öğretmenleri Mira Toktogovona ve Tegdir Mezgil Jashoo ile birlikte AK Partili Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan'ı makamında ziyaret etti. Başkan Özkan Kırgızistan'dan gelen 18'i öğrenci 3'ü yönetici toplam 21 misafiri ilçelerinde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Başkan Özkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Kırgızistan'dan gelen minikleri Simavlı ailelerin, yöneticilerini de Belediye olarak şifalı sularıyla ünlü Eynal Kaplıcaları'nda konuk ettiklerini bildirdi.
Başkan Özkan, "Sevimli ve sempatik tavırları, ilginç kostümleri ve seyrine doyum olmayan folklor gösteriyle bizleri büyüleyen Kırgız öğrencilere teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca onları evlerinde konuk ederek Simav'ın dillere destan konukseverliğini sergileyen hemşehrilerime de teşekkür ederim" diye konuştu.
Mehmet YENEN / SİMAV (Kütahya), (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!