Gediz'de 'İstihdam Seferberliği' toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Gedizde İstihdam Seferberliği toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 11:47

Gediz'de 'İstihdam Seferberliği' toplantısı

Haberin Devamı

KÜTAHYA'nın Gediz İlçesi'nde, 'İstihdam Seferberliği' konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kütahya İl Müdürlüğü tarafından Gediz Ticaret ve Sanayi Odası'nda (GTSO) gerçekleştirilen 'İstihdam Seferberliği' toplantısına Gediz Kaymakamı Avni Kula, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Hüsnü Balcı, Gediz Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı, Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mesut Naci Cebecioğlu, İŞKUR Şube Müdürü Ahmet Karaaslan ve oda üyeleri katıldı.
Toplantıda, İŞKUR Şube Müdürü Ahmet Karaaslan tarafından İŞKUR destekleri hakkında yapılan bilgilendirme sunumunda, İşbaşı Eğitim Teşviki, Kadın ve Genç Teşviki, Engelli Sigorta Prim Teşviki, İlave İstihdam Teşviki konularında ayrıntılı bilgiler verildi.
İŞKUR Şube Müdürü Ahmet Karaaslan, "lave İstihdam Teşviki'nde, istihdam sizden, sigorta ve vergi bizden. 31 Aralık 2017 tarihine kadar özel sektör işverenlerine mevcut çalışanlarına ilave alacakları her bir sigortalı için sigorta ve vergi yüklerini biz üstleniyoruz. İşverenlere ilave istihdam ettikleri sigortalı için 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacak. 4447 Sayılı Kanun'un Geçici 17. maddesinde yer alan istihdam teşviki uygulamasında teşvikten işveren tarafında; özel sektör işyerleri yararlanabilir. İş arayan tarafında; işe alındığı tarihten önce İŞKUR kaydı olan ve son 3 ay içerisinde işsiz olanlar yararlanabilir" dedi.
Karaaslan teşvikten yararlanma koşullarını ise şöyle sıraladı:
"Teşvikten yararlanacak işverenin 1 Şubat 2017 tarihinden sonra işe aldığı kişinin, İŞKUR kaydının olmalı. 2016 yılı Aralık ayına ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave olarak çalıştırılmalı. Aylık prim ve hizmet belgesi yasal süresi içinde SGK'ya verilmiş olmalı. İşveren tarafından ödenmesi gereken sigorta priminin tamamının yasal süresi içinde ödenmesi gerekli. İşyerinin SGK'ya yasal ödeme süresi geçmiş sigorta primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezası ve bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammı borcunun bulunmaması gerekmektedir."
Mehmet ALTINTAŞ / GEDİZ (Kütahya), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!