Eynal Kaplıcaları'nda yüzde 35'lik kış indirimi

Güncelleme Tarihi:

Eynal Kaplıcalarında yüzde 35lik kış indirimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 12:51

Eynal Kaplıcaları'nda yüzde 35'lik kış indirimi

Haberin Devamı

KÜTAHYA'nın Simav ilçesinde belediye tarafından işletilen 800 yatak kapasiteli Eynal Kaplıcaları'nda kış mevsiminin başlaması nedeniyle konaklama ücretlerinde yüzde 35'ye varan oranlarda indirime gidilmesi hastalıklarına şifa arayan yerli ve yabancı turistleri sevindirdi.
Simav'ın AK Partili Belediye Başkanı Süleyman Özkan, 1 Ekim'den itibaren şifalı sularıyla ünlü Eynal Kaplıcaları'ndaki 800 yatak kapasiteli apart motellerdeki konaklama ücretlerinde Belediye Meclisi'nin almış oy birliğiyle almış olduğu karar doğrultusunda yüzde 35'lik indirime gittiklerini söyledi. Başkan Özkan, "Uygulama ilçemize çifte kazanç sağladı. Tesislerimizde doluluk oranı yüzde 100'e yaklaştı. Turistik ilçemiz yaz mevsiminde olduğu gibi hareketlendi. Hareketlilik hem belediyemize hem de esnaflarımıza yaradı" dedi.
Kaplıcadaki kış tarifesinin geçtiğimiz yıllarda da uygulandığını belirten Başkan Özkan, "Kaplıcamızdaki yerin 300 ile 500 metre altından gelen şifalı sular, romatizma başta olmak üzere kırık, çıkık, siyatik, lumbago, bel fıtığı, cinsel rahatsızlıklar, ruhen ve bedenen görülen yorgunluklar gibi insan yaşamını doğrudan ilgilendiren tam 14 ayrı hastalığa iyi gelmektedir. Kaplıcadaki önceleri 90 ile 110 lira arasında olan apart motellerimizin ücretlerinde yüzde 35 oranında kış indirimi başlattık. Kış tarifesi nedeniyle 90 lira olan apartlarımızın günlük fiyatı 65 liraya, 110 lira olan apartlarımızın fiyatı 90 liraya düştü. İndirimi duyan vatandaşlarımız yurdun dört bir yanından kaplıcamıza akın etti. Şifalı sularımızdan daha fazla vatandaşımızın yararlanıyor olması bizi sevindiriyor. Kış tarifesi Haziran ayına kadar sürecek" diye konuştu.
Mehmet YENEN / SİMAV (Kütahya), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!