Evliya Çelebi Hastanesi'ne çocuk doktoru atandı

Güncelleme Tarihi:

Evliya Çelebi Hastanesine çocuk doktoru atandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2014 18:13

Haberin Devamı

KÜTAHYA (AA) - Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Seheryeli Yılmaz Kaynar atandı.

Kaynar, yaptığı açıklamada, nüfusun çoğunluğunun çocuk ve gençlerden oluştuğu ülkede, sağlıklı bir toplum için çocuk ve gençlerin biyolojik, ruhsal, davranışsal ve sosyal olarak tam bir iyilik hali içerisinde olması gerektiğini bildirdi.

Sağlığın tanımının da sadece biyolojik olarak değil, psikolojik ve sosyal açıdan da tam iyilik halinin olması olduğunu ifade eden Kaynar, şunları kaydetti:

"Bu nedenle çocukların ruhsal ve sosyal açıdan da değerlendirilmesi, desteklenmesi ve ihtiyaç halinde uygun müdahalelerin gerçekleştirilebilmesi gerekmektedir. Çocuk ruh sağlığının değerlendirilebilmesi için farklı gelişim dönemlerine göre ruhsal yapılanma, biyolojik özellikler, mizaç, aile sistemi, çevresel faktörler ve tüm bu bileşenlerin dinamik etkileşimleri incelenmelidir."

Haberin Devamı

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mithat Ekici de Kütahya'nın diğer branşlarda olduğu gibi yine bu branşta da bir ihtiyacının giderildiğini belirtti.

Ekici, hastanede göreve başlayan Kaynar'a başarılar dileğinde de bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!