Beylerbeyi İle ’Konaklar Şehri Kütahya’ya Doğru

Güncelleme Tarihi:

Beylerbeyi İle ’Konaklar Şehri Kütahya’ya Doğru
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2015 13:05

KÜTAHYA BEYLERBEYİ DERNEĞİ TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN 'KONAKLAR ŞEHRİ KÜTAHYA ÇALIŞTAYI' YOĞUN BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kütahya Beylerbeyi Derneği tarafından organize edilen ’Konaklar Şehri Kütahya Çalıştayı’ yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Belediye Yeni Kültür Sarayı’ndaki çalıştay da Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti Kütahya Milletvekili ve Beylerbeyi Derneği Başkanı Hasan Fehmi Kinay, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun ve Vali Şerif Yılmaz’ın birer konuşma yaptı.
Konakların tarihi bir miras olduğunu dile getiren Başkan Hasan Fehmi Kinay, "Biz sivil toplum kuruluşu olarak öne çıkalım, bu konuyla ilgili önce bir farkındalığı oluşturalım, kamu kurum ve kuruluşları tarafından verilen destekleri muhataplarına aktaralım istedik. Kütahyamızın başka illerde olmayan bu özelliğinden istifade ederek, hem Türkiye’de hem de dünyada tanınmasına katkı sağlamak istiyoruz. Biz aslında halkımızın konaklarda yaşamasını istiyoruz. Aslında konaklar şehrin süsüdür. Bütün mülk sahipleri harekete geçerse Kütahya dünyanın ilgi odağı haline gelecektir.Medeniyetimizin kaybolmasına tarih şuurumuz müsaade etmeyecektir" ifadelerini kullandı.
Kinay, Kütahya’da 365 tescilli konağın bulunduğunu sözlerine ekledi.
Çalıştay da Kütahya Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurul Başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı Feriha Koç, TOKİ Krediler Daire Başkanı Ahmet Öztürk ve Kütahya Mimarlar Odası Başkanı Erkan Morkoç konuşmacı olarak katıldı.
Konakların restorasyonu için TOKİ’nin 125 bin liraya kadar 10 yıl vadeli kredi desteği sağladığı belirtildi. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da 60 bin liraya kadar hibe verdiği kaydedildi.
Çalıştay’da çok sayıda konak sahibi konuşmacılara soru sorarak, atılması gereken adımlarla ilgili bilgiler edindi. (EFE)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!