Avukat ve öğretmenlerden ortak sergi

Güncelleme Tarihi:

Avukat ve öğretmenlerden ortak sergi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2016 16:43

Avukat ve öğretmenlerden ortak sergi

Haberin Devamı

KÜTAHYA'nın Simav İlçesi'ndeki 3 avukat ile 6 öğretmene ait sulu ve yağlı boya ile kuru kalem ve üç boyuttan oluşan toplam 30 resim, Adliye Sarayı'nda halkın beğenisine sunuldu.

Kütahya Barosu'na kayıtlı avukatlar Ayla Çağlartuna (71), Ali Baş (67) ile Merih Delen'in (47) yanı sıra ilçede çeşitli okullarda görev yapan öğretmenlerden Hatice Karahan, Adil Şahin, Nur Salim Karahan, Güner Temizgöl, Ziya Erkan ile Yaşar Durak boş zamanlarında hobi olarak yaptıkları birbirinden güzel yağlı ve sulu boya ile kuru kalem ve üç boyutlu resimlerini Adliye Sarayı'nda sergiledi. El emeği göz nuru eserler bugün Simav Adliye Sarayı'nda düzenlenen sade bir törenle halkın beğenisine sunuldu. Sergi hafta sonuna kadar açık tutulacak.

Avukat Ayla Çağlartuna, kendilerine destek verenlere teşekkür ederek "Vatandaş yoğunluğunun en çok olduğu yerlerin başında ne yazık ki Adliye Sarayları geliyor. Biz de el emeği göz nuru dökerek yaptığımız resimlerin daha çok vatandaş tarafından izlenmesi için Simav Cumhuriyet Başsavcımızdan Adliye Sarayı için izin istedik. Sağ olsunlar kabul ettiler. Hafta sonuna kadar vatandaşlar resimlerimizi görebilecekler. Bizler de burada meraklılarına bilgi verebiliriz" diye konuştu. Resim yapmaya çok küçük yaşlarda başladığını belirten avukat Merih Delen ise "Boş vakitlerimde yaptığım toplam 6 yağlı boya resmi burada sergilemekten büyük bir onur duyuyorum. Sergiyi gezen Cumhuriyet Savcılarımız ve hakimlerimiz eserlerimizi çok beğendiler. Çok mutlu oldum" dedi. Hobi olarak yaptığı resimlerin sergilenmesinin cesaret verdiğini söyleyen avukat Ali Baş "Bundan böyle daha çok resim yapmak istiyorum. Yaptığım resimlerin çoğu doğa ile ilgili. Ben doğaya aşığım. Gördüğüm güzellikleri hemen tuvale yansıtıyorum" diye konuştu.

Mehmet YENEN / SİMAV (Kütahya), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!