Türk Dünyası Selçuklu’da Buluştu

Güncelleme Tarihi:

Türk Dünyası Selçuklu’da Buluştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2015 16:05

SELÇUKLU BELEDİYESİ MECLİS SALONUNDA GERÇEKLEŞEN PROGRAMIN ARDINDAN PROFESYONEL REHBERLER EŞLİĞİNDE KONYA’NIN TARİHİ VE TURİSTİK MEKANLARININ TANITILDIĞI KENT GEZİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB)’nin, Balkan ülkelerinde bulunan üye belediyelerine yönelik olarak düzenlediği “Atık Yönetimi/Geri Dönüşüm ve Meslek Edindirme Uygulamaları” konulu Bilgi ve Tecrübe Paylaşım programının ikinci kısmı Konya’da gerçekleşiyor.
TİKA İşbirliğinde düzenlenen programda, Balkanlardan gelen Belediye Başkanlarıyla yerel yönetimlerin “Atık Yönetimi/Geri Dönüşüm ve Meslek Edindirme” uygulamalarının yerinden incelerek interaktif bir zemin oluşturulması amaçlanıyor. Selçuklu Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen programa Bosna-Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Makedonya ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen birlik üyesi 30 belediye başkanının yanı sıra Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ da katıldı. Heyetin Selçuklu Belediyesi’ni ziyaretiyle başlayan program, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın belediye hizmet binası ve belediye hizmet birimlerini tanıtımıyla devam etti.
Türkiye ve Balkan ülkeleri arasındaki tarihi, kültürel ve sosyal bağların son dönemde yapılan özverili çalışmalarla daha da güçlendiğini söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Birçoğunuzun yaşadığı yerleri gördük ama tanışmak bugüne nasipmiş. Balkanlar ve Konya aslında bir kardeşlik öyküsüdür. Balkanlara olan göçün neredeyse büyük bir kısmı Konya ve civarındaki illerden olmuştur. Ne mutlu ki bu kardeşlik ilişkilerini yeniden hızlandırabildik. Sizleri burada ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum” dedi.
“KONYA ANADOLUNUN EN GÜZEL ŞEHİRLERİNDEN BİRİ”
Başkan Altay, "Konya bir Selçuklu başkenti. 1071’de Anadolu’ya gelen insanların kadim medeniyeti kurdukları büyük ve önemli bir başkent. 200 yıl civarında da Türklere başkentlik yapmış bir şehir. Konya Anadolu’nun en güzel şehirlerinden biri. Konya deyince ilk akla gelen yerler; Mevlana, Alaaddin Tepesi, Alaaddin Camisi, İnce Minareli Medrese ve Karatay Medresesi’dir. Bu eserlerin hepsi Selçuklular döneminde Konya’ya kazandırılmıştır. Burada mutlaka mimari özellikler var ama bundan ziyade aslında bir medeniyet var" dedi. Belediyelerin yürütme organları, çalışmaları ve meclis yapısı hakkında da kısa bilgiler veren Altay, “Selçuklu Belediyesi, geniş bir alanda hizmet yürütüyor. 585 bin kişi Selçuklu sınırları içerisinde yaşıyor ve her yıl yaklaşık ilave 20 bin kişi Selçuklu’ da yaşamaya başlıyor. Konya merkez nüfusunun yaklaşık yarısı, il nüfusunun da dörtte biri Selçuklu’ da yaşıyor. Selçuklu Belediyesi olarak birçok alanda hizmet üretiyoruz” dedi.
“SELÇUKLU BELEDİYECİLİKTE DEVRİM YAPMIŞ”
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın konuşmasının ardından heyet adına söz alan Makedonya Gostivar Belediye Başkanı Nevzat Bejta, ülkelerindeki yerel yönetimlerin işleyişi hakkında bilgi verdi.
Selçuklu Belediyesi’nin gösterdiği misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bejta, “Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı hayata geçirdiği projelerden ve devam eden başarılı hizmetlerinden dolayı tebrik ediyorum. Balkan ülkelerinden gelen belediyelere ve Türkiye’de ki birçok belediyeye örnek olacak hizmetler üreten Başkan Altay’a başarılarının devamını diliyorum. Selçuklu, belediyecilikte devrim yapmış” dedi.
Selçuklu Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen programın ardından profesyonel rehberler eşliğinde Konya’nın tarihi ve turistik mekanlarının tanıtıldığı kent gezisi gerçekleştirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!