Torku Arena, dünyanın en iyisi olmak için yarışıyor

Güncelleme Tarihi:

Torku Arena, dünyanın en iyisi olmak için yarışıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2015 14:43

- Bir internet sitesi tarafından düzenlenen, "Yılın En İyi Stadyumları" yarışmasına aday gösterilen Konya Büyükşehir Belediyesi Torku Arena Stadyumu, özgün tasarımı ve mimarisiyle 20 ülkeden 32 stadyumla yarışmada Türkiye'yi temsil ediyor

Haberin Devamı

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Torku Konyaspor'un dışında büyük maçlara da ev sahipliği yapan Konya Büyükşehir Belediyesi Torku Arena Stadyumu, bir internet sitesi tarafından her yıl düzenlenen "Yılın En İyi Stadyumları" yarışmasında, Türkiyeyi temsil ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Stadiony.net ve StadiumDB.com tarafından her yıl ocak ve şubat aylarında "Yılın En İyi Stadyumları" yarışması düzenlendiği belirtildi.

Dünyanın dört bir yanındaki sporseverlerin "Yılın Stadyumunu" seçmek için oy kullandığı ifade edilen açıklamada, yarışmaya bu yıl Türkiye'den iki aday gösterildiği bildirildi.

Konya Büyükşehir Torku Arena'nın, 20 ülkeden 32 stadyumun bulunduğu "2014 Yılının En İyi Stadyumları" yarışmasında adaylar arasına girdiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Haberin Devamı

"42 bin seyirci kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük ve en modern stadyumları arasında yer alan Konya Büyükşehir Belediyesi Torku Arena, zeminden ısıtmalı futbol sahası, Avrupa standartlarında ısıtmalı koltuklar, localar, protokol ve basın tribünü, Türkiye’nin en büyük ekranına sahip skorbordu, alışveriş merkezleri, restoranlar, amatör spor kulüplerine tahsis edilen antrenman alanları, ofisler, 500 araçlık yer altı ve 3 bin araçlık yer üstü otoparkı, 84 turnike, 22 asansör, tamamı kapalı tribünleri ve büyük bir futbol topu görüntüsüyle göz dolduruyor. Estetik, büyüleyici ve özgün bir tasarımı olan Torku Arena, mimarlar özel jürisi ve halk tarafından yapılacak oylamada dünyanın en iyisi olmak için yarışıyor."

Oylamada her internet kullanıcısının http://stadiumdb.com/competitions/stadium_of_the_year_2014 linkinden en beğendiği 5 stadı seçip sadece bir kez oy kullanma hakkına sahip olduğu vurgulanan açıklamada, 5 ülkeden gelen ünlü mimarlardan oluşan jürinin ise ayrıca oy kullandığı aktarıldı.

Oy verme işleminin 17 Şubat 2015 tarihine kadar süreceği, kamu ve jürinin verdiği oylarla birinci olan stadyumun, 19 Şubat’ta açıklanacağı duyuruldu.

Aynı yarışmada, önceki yıllarda Aviva (2010), PGE Arena Gdansk (2011), Gremio Arena (2012) ve Ghelamco Arena (2013) stadyumlarının yılın en iyi stadyumu seçildiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!