Seydişehir'de 'Kitap Günleri' başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Seydişehirde Kitap Günleri başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2018 13:11

Seydişehir'de 'Kitap Günleri' başlıyor

Haberin Devamı

Yaşar ÇOŞKUN/SEYDİŞEHİR,(Konya)(DHA)- SEYDİŞEHİR Belediyesi tarafından düzenlenen 19 yazar ve çok sayıda yayın evinin kalıcağı 'Seydişehir 2'inci Kitap Günleri', 16 Nisan'da başlayacak.
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal,  bu yıl ikincisi düzenlenecek olan kitap günlerinin 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nında gerçekleşeceğini ve 22 Nisan'a kadar da süreceğini belirtti. Kitap günlerine 19 yazarın katılacağını ifade eden Tutal, ''Yazarlarımız ;Kahraman Tazeoğlu,Turgay Güler, Yavuz Bahadıroğlu,Vehbi Vakkasoğlu,Talha Uğurluel, Hayati İnanç, Mete Yarar okurları için Şaban Cengiz Kültür Merkezinde konferans verecek ve kitaplarını imzalayacak. Diğer yazarlarımız Atilla Yaramış, Tuğba Coşkuner, Ahmet Bulut, Tolga Akpınar, Kadir Sulak, Mine Sota, Vural Kaya, Fatih Babaoğlu, Hüseyin Muşmal, Melih Karauğuz, Ayşe Ünüvar, Ali Aktaş okullarımızda öğrencilerle söyleşilerinin ardından 15 Temmuz Milli İrade Meydanında kitaplarını imzalayacak” dedi.
Geçen yıl düzenlenen kitap günlerine 20 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Tutal, ''Bilinçli ve başarılı bir nesil için kitap okumalıyız. Gençlerimizi kitap okumaya teşvik etmeliyiz, Bizde bu konuda üzerimize ne düşerse yapacağız. Bu yıl kitap günlerini biraz daha geniş kapsamlı ve farklı bir konseptte gerçekleştiriyoruz. Kitapları okumak, dokunmak ve birbirinden değerli sevdiğimiz yazarlarla buluşmak adına tüm hemşehrilerimizi kitap günlerine bekliyoruz” dedi.
Kitapların, çocukları   yaşamında kılavuz olması gerektiğini vurgalayan Tutal, ''Kitap, hayatımızı anlamlandıran, bize değer katan, erdemli olmamız gerektiğini hatırlatan, bilginin en büyük kaynağıdır. Özellikle teknolojik gelişmelerin yaşandığı, sosyal medyanın ön planda tutulduğu ve yaygınlaştığı günümüzde kitap okumanın daha da zorlaştığını söyleyebiliriz. Bunun önüne geçebilmek, farkındalık oluşturabilmek amacı ile kitap günlerimize devam edeceğiz.”diye konuştu. 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!