Seydişehir Belediyesinden okullara geri dönüşüm kutusu

Güncelleme Tarihi:

Seydişehir Belediyesinden okullara geri dönüşüm kutusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2018 14:25

Seydişehir Belediyesinden okullara geri dönüşüm kutusu

Haberin Devamı

 Yaşar COŞKUN/SEYDİŞEHİR,(Konya)(DHA)- SEYDİŞEHİR Belediyesi öğrencilerde geri dönüşüm bilincini artırmak için okullara atık toplama kutusu yerleştirdi. 
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ''Seydişehir'de faaliyet gösteren ilkokul ve ortaokullarda geri dönüşüm projesi başlattık. Son yıllarda yaşanan çevre kirliği artmakta ve yaşam kalitemizi düşürmektedir. Bizler bu kirliliğe engel olmak için gelecek nesillerimizi geri dönüşüm konusunda bilinçli birer şahsiyet  olarak yetiştirmeliyiz. Doğamızın ve eko sistemin dengesini bozmamak için elimizden geleni yapmalıyız. Ortak yaşam alanımız olan tabiatı  temiz tutmak hepimizin birer vatandaşlık ve insanlık görevidir." dedi.
Okullarda toplanılan geri dönüşüm atıklarının Seydişehir Belediyesi  tarafından alınacağı kaydeden Başkan Tutal, ''Hedefimiz ileri ki yıllarda daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmak. Bilinçsizce doğaya  bıraktığımız cam, pet şişe, naylon, atık piller son derece tehlikeli zararlar vermektedir. Bu nedenle bilinçlenmenin öncelikle çocuklarımızdan başlamasını düşündük. Ben öğrencilerimizden  çalışmalarımıza destek olmalarını istiyorum "şeklinde konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!