Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Güncelleme Tarihi:

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yılı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 15:38

- Türkiye Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Hüsamettin Şenel ile konfederasyonuna bağlı sendikaların Konya Şube Başkanları "18 Mart Çanakkale Zaferinin 101. Yıldönümü" nedeniyle Hacıveyiszade Cami'sinde şehitler için Mevlid-i Şerif okuttu

Haberin Devamı

KONYA (AA) - Türkiye Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Hüsamettin Şenel ve konfederasyonuna bağlı sendikaların Konya Şube Başkanları "18 Mart Çanakkale Zaferinin 101. Yıldönümü" nedeniyle Hacıveyiszade Cami'sinde şehitler için Mevlid-i Şerif okuttu

18 Mart Çanakkale Zaferinin 101. yıldönümü nedeniyle Türkiye Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Hüsamettin Şenel, Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Hamza Olgun, Eğitim-Sen Konya Şubesi Başkanı Ethem Sancak ile çok sayıda sendikaya bağlı üye Hacıveyiszade Cami'sinde şehitler için okuttukları Mevlit-i Şerif'e katıldı.

Mevlid sonrası çıkışta yaptığı açıklamada, "Çanakkale Zaferi Türk'ün dünyayı dize getirdiğinin destanıdır. Çanakkale destanı hilalin zaferidir" diyen Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Hüsamettin Şenel, Çanakkale Zaferinin vatan toprağına namahrem eli değmesin diye canından geçip, düşmana geçit vermeyen kahraman Türk evladının destanı olduğunu söyledi.

- 57 Alaya selam olsun

Haberin Devamı

Şenel son olarak, "Bu gün ise bu kahraman ecdadımızı hayır ile yad edip onlara layık olamayan evlatlar olarak, en azından bir selam gönderebiliriz diye düşünüyorum. 'Allah'ın salatı ve selamı üzerinize olsun.' Çanakkale'de Bedrin aslanlarını hatırlatan şanlı Türk Askerine, ağuşunu açan Peygambere koşa koşa giden Seyitlere, kahramanların rehberi komutan ulu önder Gazi Mustafa Kemal Paşa'ya, 275 kiloluk top mermisini sırtlayıp namluya süren Seyit Onbaşı'na, son nefesinde ayağa kaldırılmasını isteyip 'Siz neden zahmet buyurdunuz ya Rasulallah, emir buyursaydınız biz gelirdik.' diye şahadete yürüyen Yarbay Hasan'a, 2 yüz yıldır yenilmeyen İngiliz-Fransız donanmasını dize getiren yiğitlere, elindeki mavzerlerle 2 bin kişilik düşmanı çıkarmasını durduran Ezineli Yahya Çavuş'a ve 62 askerine, anasının dualarla askere yolladığı kınalı koça, Bayrağı yere düşürmeyen 57. Alay'a selam olsun, ruhları şad, mekanları cennet olsun" diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!