Pedallar, Beyşehir Gölü etrafında çevrildi

Güncelleme Tarihi:

Pedallar, Beyşehir Gölü etrafında çevrildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2017 10:59

 Pedallar, Beyşehir Gölü etrafında çevrildi

Haberin Devamı

Muhammed SIDAL/BEYŞEHİR,(Konya)(DHA)- TÜRKİYE'nin farklı illerinden  Konya’nın Beyşehir ilçesine gelen bisiklet severler, düzenlenen 5’inci Ulusal Bisiklet Festivali kapsamında Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü etrafında iki gün boyunca pedal çevirdi.
Beyşehir Belediyesi ile Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen ve ana sponsorluğunu Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi ile Selçuklu Mermer firmasının yaptığı 167 kilometrelik etabı olan iki gün süreli Beyşehir Gölü Etrafı Kamplı Bisiklet Turu sona erdi. Türkiye’nin  22 farklı ilinden ilçeye gelerek festivale katılan 151 bisiklet sever, 89 kilometrelik turun  ikinci etabında  Gedikli-Çeltek-Fele-Hüyük-Beyşehir etabını gerçekleştirdi. Bisiklet severleri Beyşehir girişinde Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun çiçeklerle karşıladı. Bisikletseverlere, şehir girişinde ikram çeşmesinden limonata ikram edilirken, tarihi Taşköprü üzerinden geçerek şehir turu da atan katılımcılar, turu başlangıç noktası olan festival alanında tamamladı.  Bu arada, Beyşehir’e gelerek bisikletlilere şehir turunda eşlik eden Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na ait atlı zabıtalar da ilgi çekti.

Burada Beyşehir Belediyesi Mehter Takımı tarafından verilen konserin ardından düzenlenen törende bisiklet severlere hitaben bir konuşma yapan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’in son yıllarda marka değeri giderek artan bir şehir haline geldiğine işaret ederek, “Beyşehir, Türkiye’de  artık her noktada takip edilen, izlenilen bir şehir oldu.Bu noktada emek veren herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

Tura katılan bisiklet severleri kent girişinde karşılarken bir şeyin dikkatinden kaçmadığını vurgulayan Özaltun, “Biz çok mutluyuz, neşeliyiz. Çünkü Beyşehir’e bu etkinliklere katılımınızla değer kazandırıyorsunuz. Karşılama esnasında hiç somurtan kimse yoktu, hepinizin yüzü gülüyordu, mutlu ve neşeliydiniz. İnşallah bu mutluluğumuz, neşemiz daim olsun.Birlik ve beraberliğimiz hep sürsün.”dedi.  
FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!