Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri

Güncelleme Tarihi:

Mevlananın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 22:54

- Etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen sema törenini yaklaşık 10 bin kişi izledi

Haberin Devamı

KONYA (AA) - Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında düzenlenen sema töreni, 10 bin kişilik Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Anma törenleri, Konya'da 7-17 Aralık tarihlerinde çok sayıda kurum ve kuruluşun iş birliğiyle bu yıl "Feyizler, safalar ziyade ola..." temasıyla düzenleniyor.

Törenler kapsamında 11 gün boyunca 21 sema gösterisi planlanırken, bu yıl bir ilk yaşandı. Mevlana Kültür Merkezi'nin 2 bin 670 kişilik sema salonunda düzenlenen törenleri, 10 bin kişi kapasiteli Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Sema töreni öncesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Ahmet Özhan, topluluk üyeleriyle Türk Tasavvuf Müziği konseri verdi. Konserden sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu üyeleri, sema töreni gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

- Programa yaklaşık 10 bin kişi katıldı

Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı sema ayini şerifini, Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında Konya'ya gelen 81 ilden 81 başarılı öğretmen de izledi.

Öte yandan, Mevlana'nın hayata gözlerini yumduğu 17 Aralık'taki Şeb-i Arus (düğün gecesi) gecesinde düzenlenecek sema töreni de Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!