Mevlana Kalkınma Ajansı'ndan kalkınma söyleşisi

Güncelleme Tarihi:

Mevlana Kalkınma Ajansından kalkınma söyleşisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 11:56

Mevlana Kalkınma Ajansı'ndan kalkınma söyleşisi

Haberin Devamı

KONYA,(DHA)- MEVLANA Kalkınma Ajansı, belirli aralıklarla, çeşitli konularda alanında uzman konukların katılımıyla gerçekleştireceği MEVKA Kalkınma Söyleşileri’nin” startını verdi. MEVKA Kalkınma Söyleşilerinin ilk konuğu Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Haluk Gedikoğlu olurken, “ABD’de Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Politikaları” konusu ele alındı. Söyleşiye Mevlana Kalkınma Ajansı ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi çalışanları katılım sağladı.
MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, “Bu söyleşi programını gerçekleştirmeyi uzun zamandır planlıyorduk. İlk söyleşi programımızda ülkemizi ve bölgemizi yakından ilgilendiren tarım konusunda Amerika’da yürütülen çalışmaları ele almak istedik. Bundan sonraki söyleşilerimizde, ele alacağımız konuyla ilgili bölgemizdeki kurum ve kuruluşların yönetici ve çalışanlarını ve konuyla ilgili tüm kesimleri davet etmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu. 
Ardından söz alarak ABD’de Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Politikaları konusunda yaptığı sunum eşliğinde katılımcılara bilgiler aktaran Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Haluk Gedikoğlu da, “Amerika Tarım Bakanlığı’nın temel politikası gıda güvenliği, iklim değişikliği, su kaynakları, sürdürülebilir biyoenerji, çocuklarda obezite ve gıda sağlığı gibi konular üzerine kuruludur. Bu durum ülkemizin tarım politikaları ile de büyük benzerlikler göstermektedir. Bu politikalar dört yılda bir yayınlanır ve ortaya konulan hedeflerin gerçekleşmesi için çalışmalar yürütülür. ABD’de özellikle son yıllarda tarım alanında en çok tartışılan konuların başında mısırın etanol üretiminde kullanılması gelmektedir. Dünya genelinde fosil yakıtların kullanımının azaltılması için büyük bir çaba sarf edilmektedir. ABD’de fosil yakıtların yerine kullanılan etanolün yüzde 90’ının insan gıdası ve hayvan yemi olarak da kullanılan mısırdan sağlanması ve buna bağlı olarak mısır fiyatlarının yükselmesi büyük sorun olarak karşımıza çıkıyor.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!