İstiklal Marşı'nın kabulünün 100'üncü yıl dönümünde "41 Mısra 41 Çizgi Sergisi" açıldı

Güncelleme Tarihi:

İstiklal Marşının kabulünün 100üncü yıl dönümünde 41 Mısra 41 Çizgi Sergisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2021 15:46

İstiklal Marşı'nın kabulünün 100'üncü yıl dönümünde "41 Mısra 41 Çizgi Sergisi" açıldı

Haberin Devamı

Salih BÜYÜKSAMANCI/KONYA, (DHA)- KONYA Büyükşehir Belediyesi, 41 mısradan oluşan İstiklal Marşı’nın 41 çizgiyle anlatıldığı, bir sergi açtı. Sergi,  27 Mart’a kadar İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi ve Kültürpark ile Seydişehir, Akşehir, Ereğli, Beyşehir ve Çumra ilçelerinde ziyarete açık olacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yılında sanatçı Hasan Aycın’ın eserlerinden oluşan sergi istiklal Harbi Şehitliğinde açıldı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Büyük dava adamı Mehmet Akif Ersoy, bu marşla, Kurtuluş Savaşı’nın en kesif dönemlerinde yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan aziz milletimize yapması gerekenin ne olduğunu anlatmış, Türkiye’nin istikametini belirlemiştir.”dedi.

SERGİ ALTI FARKLI YERDE SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR

27 Mart’a kadar ziyarete açık olacak sergi, İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi’nin yanı sıra; Kültürpark ile Seydişehir, Akşehir, Ereğli, Beyşehir ve Çumra ilçelerinde de daha sanatseverlerle buluşuyor.

USTA SANATÇI ALANINDA ÖRNEĞİ OLMAYAN BİR ÇALIŞMAYA İMZA ATTI

“41 Mısra 41 Çizgi Sergisi” ile 10 kıta ve 41 mısradan oluşan İstiklal Marşımızın her bir mısrası çizgilerle ifade edildi. İstiklal Marşımızı 41 çizgiyle yorumlayan, bin kelimeyle anlatılamayanı bir çizgi ile ifade eden usta sanatçı Hasan Aycın, ortaya çıkan bu eserle alanında örneği olmayan bir çalışmaya imza attı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!