Meram Belediyesi'nden Kudüs gezisi

Güncelleme Tarihi:

Meram Belediyesinden Kudüs gezisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2017 13:13

Meram Belediyesi'nden Kudüs gezisi

Haberin Devamı

KONYA,(DHA)-  MERAM Belediyesi tarafından düzenlenen 'Abdülhamid Han’ın izinden Meram Atiyye-i Seniyye' projesi Kudüs’te yapılan ziyaretlerin ardından sona erdi. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Filistinli kardeşlerimiz bizlere gönlünü ve yüreğini açtı. Kardeşlik bu. İnşallah her daim gönüllerimiz beraber.” dedi.
Meram Belediyesi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kudüs’ü ziyaret edin” sözlerinin ardından düzenlediği 'Meram Atiyye-i Seniyye' projesi, Kudüs’te yapılan ziyaretlerle tamamlandı. Proje kapsamında Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Meram Müftüsü Sabri Kütükçü, meclis üyeleri, STK temsilcileri, basın mensupları, Abdülhamit Han’ın Torunu Şehzade Orhan Osmanoğlu ve Nilhan Osmanoğlu, 15 Temmuz gazisi Şerife Boz ve eşi, Kudüs Akademi öğrencileri ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü işçileri Kudüs’te ziyaretlerde bulundu.

Ziyaretler esnasında Belediye Başkan Fatma Toru, eski Kudüs’teki bazı evlere de misafir oldu. Evlerinde Türk bayrakları asılı olan ailelerin, Türkleri gördüklerindeki yaşadıkları mutluluk gözlerinden okunurken Başkan Toru, “Filistinli kardeşlerimizin yanında ve  kendi bayrağımızın altında oturmak ne büyük gurur. Selahaddin Eyyubi’nin mekanına sahip çıkan Fatıma kardeşimiz burada hepimize çay ikram etti. Heyetimize gönlünü ve yüreğini açtı. Kardeşlik bu. İnşallah her daim gönüllerimiz beraber. Burada bayrağımızı dükkanlarda, evlerde, her yerde görüyoruz. Onlar da bizim bayrağımızı mukaddes biliyorlar. Ayrıca bizim Mukaddes bildiğimiz mekanlara da sahip çıkıyorlar. Her daim hepsi başımızın tacı. Elimizden gelen desteği sağlamaya hazırız.” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!