Konya'ya şehit ateşi düştü (2)

Güncelleme Tarihi:

Konyaya şehit ateşi düştü (2)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2016 17:27

Konya'ya şehit ateşi düştü (2)

Haberin Devamı

Mehmet Kayhan YILDIZ / KONYA, (DHA) - MARDİN'in Kızıltepe İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin karayoluna tuzakladığı patlayıcıyı, polis zırhlı aracının geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu şehit olan 3 Özel Harekat polisinden Ramazan Akyürek'in memleketi Konya'nın Sarayönü İlçesi Başhüyük Mahallesi'ndeki evine ateş düştü.
Konya Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde görevli olan Ramazan Akyürek, yaklaşık 1 yıl önce, terör olayları nedeniyle sürdürülen operasyonlara katılmak için geçici görevle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne gitti. Yaklaşık 1 aydır da Mardin'de görev yapan Ramazan Akyürek, bugün teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit düştü.
Acı haberi, memleketi Konya'nın merkez Selçuklu İlçesi Aydınlıkevler Mahallesi'nde oturan eşi Münire ile çocukları Ömer ve Merve Akyürek'e emniyet yetkilileri tarafından verildi. Şehit haberini alan yakınları ise Akyürek'in evine akın etti. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı.
3 kardeş olan şehit Ramazan Akyürek'in ağabeyi Mustafa Akyürek'in geçen yıl, babası Abdülkadir Akyürek'in de önceki yıllarda vefat ettiği, bir kardeşinin Bursa'da, annesinin de Sarayönü İlçesi Başhüyük Mahallesi'nde oturduğu belirtildi.
'PARMAĞIM KOPSA GELİRİM'
Akyürek'in sosyal paylaşım sitesi facebooktaki sayfasında geçen mayıs ayında paylaştığı, ''Tırnağımı keserken sağ işaret parmağımı biraz içten kesmişsim. Bir daha Güneydoğuya gelmemek için yeterli olur mu? Yazık vallahi yazık. Ulen değil tırnağım, parmağım kopsa gelirim. Abidik gübidik şeylerle gelmeyenler utansın. Tek kelime YAZIK.'' mesajı dikkat çekti.
Şehit Akyürek'in cenazesinin yarın Konya'da defnedilmesi bekleniyor.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!