Konya'nın gururu oldu

Güncelleme Tarihi:

Konyanın gururu oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2016 11:36

Konya'nın gururu oldu

Haberin Devamı

KONYA,(DHA)- 57 ülkeden 70 katılımcının davet edildiği 'İslam İşbirliği Teşkilatına Üye Ülkelerde Engelli Bireylerin İstihdamı konulu Konferans'ta Gökcem Konya Down Cafe ve Restoranın başarısı model olarak gösterildi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) tarafından düzenlenen 'İslam İşbirliği Teşkilatına Üye Ülkelerde Engelli Bireylerin İstihdamı Konferansı' İstanbul'da gerçekleştirildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile 57 ülkeden yaklaşık 70 davetlinin katıldığı Konferansa Konya'yı temsilen ise tüm İslam Ülkelerinde tek olma özelliğini taşıyan Gökcem Konya Down Cafe Restoran kurucusu Yasemin Devecioğlu konuşmacı olarak katıldı.
Devecioğlu, 12 Engelli Bireyin istihdam edildiği Gökcem Konya Cafe ve Restoran için hazırlanan video gösterisi eşliğinde çalışmaları ve istihdam konusunda geniş bir sunum yaptı. 8 yıl önce atılan küçük bir adımın bu gün tüm dünyaya örnek teşkil edebilecek bir noktaya geldiğini özellikle ifade eden Yasemin Devecioğlu, "Biz bu adımı sadece kendi evladımız için değil kendi evladımız gibi olan tüm bireyleri yüreğimize basarak attık. Şükürler olsun ki bu gün Konya'nın en gözde yerinde hizmete açtığımız Gökcem Konya Down Cafe Restoran da 12 engelli yavrumuz istihdam ediliyor. Bu yavrularımız asgari ücretin üstünde aldıkları maaş ile 10 yıl sonra emekli olabilecek şekilde düzenli olarak gösterilen sigortaları ile bırakın ailelerine yük olmayı ailelerinin geçimlerini üstlenen ve bu sorumluluklarını en iyi şekilde uygulayan birer birey konumuna geldiler.''dedi.  
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!