Konya SMMMO’da Uygulamalı Luca E-defter Ve E-fatura Semineri

Güncelleme Tarihi:

Konya SMMMO’da Uygulamalı Luca E-defter Ve E-fatura Semineri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2015 16:04

KONYA SMMMO BAŞKANI İSMAİL TURAN, E-DEFTER VE E-FATURA SİSTEMİNİN 2016 YILINDA YÜRÜRLÜĞE GİRECEĞİNİ SÖYLEDİ.

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası, mesleki güncel konularla ilgili düzenlediği eğitim çalışmalarına uygulamalı LUCA e-defter ve e-fatura konularındaki seminerle devam etti.
Oda hizmet binasında gerçekleştirilen bilgilendirme seminerinin açılışında konuşan Konya SMMMO Başkanı İsmail Turan, “E-defter ve e-fatura 2016 yılında yürürlüğe girecek. Bunun için gerekli eğitim çalışmalarını düzenledik ve düzenlemeye de devam ediyoruz. Meslektaşlarımızdan LUCA muhasebe programı ile ilgili e-defter e-fatura eğitim çalışması isteği geldiği için bugün bu eğitimi düzenliyoruz. Bugün sizlere vereceğim önemli iki bilgi var. Birincisi yeni nesil yazar kasa ile ilgili. Yeni nesil yazar kasaya geçiş süreciyle ilgili erteleme söz konusu. Buna müteakip yeni nesil yazar kasaya kademeli olarak geçiş yapılacaktır. İkinci bilgi ise e tebligat ile ilgili. Şu an vergi dairelerinde yoğunluk söz konusu. Bu yoğunluğun bir şekilde aşılması gerekiyor. Bunun içinde gelir vergisi mükellefleri başvurularını internet üzerinden kendileri yapabiliyorlar. Bunun için vergi dairesine şahsen başvuruya gerek yok. Diğer taraftan tüzel kişilerde özellikle şirketlerde vergi dairesinden işlemlerini yapmaları gerekiyor” diye konuştu.
Açılış konuşmasından sonra LUCA teknik destek sorumlusu Yasin Karahan ve LUCA Ankara bölge temsilcisi Mahmut Bulaşmaz tarafından katılımcılara detaylı şekilde sunum yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!