Konya, milli savunmada atağa geçti

Güncelleme Tarihi:

Konya, milli savunmada atağa geçti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2017 15:28

Konya, milli savunmada atağa geçti

Haberin Devamı

KONYA,(DHA)- KONYA Sanayi Odası tarafından düzenlenen Konya 2'nci Savunma Sanayi Zirvesi yoğun bir katılımla başladı. İki gün sürecek zirvenin açılışında Konya’nın savunma sanayindeki önemine dikkat çekilirken, 9’u Havelsan, Roketsan, MKE, TAİ gibi ana sanayi olmak üzere 28 firma stant açarak, ürünlerini sergiledi.
Konya Sanayi Odası tarafından düzenlenen Savunma Sanayi Zirvesinin açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya’nın Türkiye’nin toplam Savunma ve Havvacılık Sanayi ihracatının yüzde 94.5’ini yapan 5 şehir arasında yer aldığının altını çizerek, “Büyük bir başarı hikayesi yazan Konyalı sanayicilerimiz, Huğlu ve Üzümlü’deki silah üreticilerimiz imkansızı başararak adeta tekeden süt çıkardılar” dedi.
Konya’da savunma sanayine çalışan 100’ün üzerinde firma olduğunu ve bu firmaların 3 binin üzerinde istihdam sağladığını belirten Kütükcü, “Savunma sanayinin kullandığı havan parçaları, silah, mermi, roket başlıkları, zırhlı araç parça ve ekipmanları gibi bir çok ürün şehrimizde üretiliyor. Konya, askeri silahların ve diğer silahların parçaları alanında İstanbul’un ardından Türkiye’nin en büyük üreticisi durumunda. Yine motorize tank ve diğer zırhlı araçları ile bunların parçaları alanında da varlığımızı gösteriyoruz. Ayrıca ihracatta da yükselen bir başarı ivmesi gösteriyoruz. Savunma ve Havacılık Sanayi sektörümüz, geçtiğimiz yıl sanayi sektörleri içerisinde yüzde 36.85 ile ihracatını en fazla artıran sektör oldu ve Amerika’dan İngiltere’ye, Avrupa ülkelerinden Çin’e kadar 86 ülkeye ihracat yaptı.  Bu yılın ilk çeyreğinde de ihracatını yüzde 14 artırarak, yükseliş ivmesini sürdürüyor” diye konuştu. 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!