Konya Büyükşehir Belediyesinden 33 yeni itfaiye aracı

Güncelleme Tarihi:

Konya Büyükşehir Belediyesinden 33 yeni itfaiye aracı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2015 14:17

Haberin Devamı

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, ilçelerde kullanılmak üzere 33 yeni itfaiye aracı aldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İtfaiye Dairesi Başkanlığına alınan 33 yeni itfaiye aracıyla merkezde olduğu gibi ilçelerde de yangına müdahale sürecinin kısalacağını, zaman içinde bütün birimlerdeki araç sayısının artacağını söyledi.

Akyürek, itfaiye teşkilatının Yeni Büyükşehir Yasası ile yeniden yapılandığına, itfaiyenin Konya'nın her bölgesinde hızlı bir şekilde hizmet vermeye devam ettiğini belirterek, "İtfaiye teşkilatımızı yeni araçlarla güçlendiriyoruz. 33 yeni itfaiye aracının alımı yapıldı, 23’ünü teslim ediyoruz. Yeni itfaiye şubelerimizi araç takviyesiyle güçlendiriyoruz. Böylece köylerimize, beldelerimize, yeni mahallelerimize ulaşımı daha hızlı bir şekilde sağlamış olacağız. Hazırlıklarımız da ilçelerimizle artarak devam ediyor. Araç filolarımız güçleniyor, ekipmanlarımız yenileniyor. İlk defa yeni metropol ilçelerimize merdivenli araç takviyesi yapıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

İtfaiye Dairesi Başkanlığının şu anda 105 alt merkezde hizmet verdiğini vurgulayan Akyürek, şunları kaydetti:

"Konya şehir merkezinde yangına müdahale süresinin ortalama 6,5 dakika. İlçelerde olası yangın durumları için müdahale süresini ortalama 15 dakikaya çekmeye çalışıyoruz. Araç filomuzun güçlenmesi aynı zamanda Konya itfaiyesinin yeni metropol ilçelerinde de güçlenmesi anlamına geliyor. Ayrıca köylere vaat ettiğimiz yangın söndürme tankerlerinin ihalesini yaptık. Peyderpey onları da köylerimize ulaştıracağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!