Komek Ailesi İlçelerle Birlikte Büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Komek Ailesi İlçelerle Birlikte Büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2015 14:05

YATIRIM HAMLESİ PROGRAMLARI KAPSAMINDA 12 İLÇEDEKİ KONYA MESLEK EDİNDİRME KURSLARI'NIN (KOMEK) EĞİTİM-ÖĞRETİMİNİ BAŞLATAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TAHİR AKYÜREK, KOMEK'İN İLÇELERDEKİ KURSLARLA BİRLİKTE GÜÇLENEREK BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİNİ SÖYLEDİ.

Yatırım hamlesi programları kapsamında 12 ilçedeki Konya Meslek Edindirme Kursları (KOMEK)’nın eğitim-öğretimini başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KOMEK’in ilçelerdeki kurslarla birlikte güçlenerek büyümeye devam edeceğini söyledi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yatırım hamlesi programları kapsamında Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın (KOMEK) ilçelerdeki yeni binalarında yeni eğitim öğretim yılını başlattı. Yeni Büyükşehir Yasası sonrası KOMEK’in de güçlenerek büyümeye devam ettiğini ve başarısını uluslararası boyuta taşıyarak dünya markası haline geldiğini belirten Başkan Akyürek, KOMEK’in Balkan ülkelerindeki kurs merkezleri ile ülkeler arası ilişkilere katkı sağladığını, UNESCO 2. Öğrenen Şehirler Uluslararası Konferansı’nda istihdam ve sosyal-kültürel gelişim konusunda tüm dünyaya örnek olarak sunulduğunu hatırlattı.
2004 yılından bu yana 315 bin 955 kişinin KOMEK kurslarından yararlandığını ve büyük bir aile meydanı getirdiğini kaydeden Başkan Akyürek, Konya merkez dışındaki 12 ilçede bulunan kurs merkezlerinde şu an eğitim gören kursiyer sayısının 8 bin 293 olduğunu ve ilçelerde de ilginin her geçen gün arttığını vurguladı. Başkan Akyürek, ilçelerde ve büyük mahallelerde yer alan en büyük organizasyon olan KOMEK’in istihdama ve insanların sosyalleşmesine katkı yapmaya devam edeceğini dile getirdi.
GÜZ OKULU KAYITLARI 31 EKİM’E KADAR DEVAM EDİYOR
KOMEK bünyesinde oluşturdukları Genç KOMEK ile gençlere yönelik kurslar da açıldığını hatırlatan Başkan Akyürek, kayıtları 31 Ekim’e kadar alınmaya devam edecek Genç KOMEK Güz Okulu kapsamında ilk ve ortaöğrenim öğrencilerinin hafta sonları yarım gününü değerlendirerek hem değerler eğitimi göreceğini, hem de sanat ve spor faaliyetlerinden yararlanacağını ifade etti.
Yatırım hamlesi programları kapsamında AK Parti Konya Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile birlikte 12 ilçedeki KOMEK merkezlerine ayrı ayrı giden Başkan Akyürek, KOMEK yeni binaların ve yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!