Karatay'da hobi bahçelerinde ekim telaşı

Güncelleme Tarihi:

Karatayda hobi bahçelerinde ekim telaşı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2020 14:55

Karatay'da hobi bahçelerinde ekim telaşı

Haberin Devamı

Mehmet IŞIK/KONYA,(DHA)- KARATAY Belediyesine ait hobi bahçelerinde normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte  ekim telaşı başladı. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da Saraçoğu Hobi Bahçesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi ve belediye ekiplerinin sürdürdüğü parsel büyütme çalışmalarını yerinde inceledi. 
Vatandaşların doğayla iç içe bir ortamda, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirirken boş zamanlarını da en güzel şekilde değerlendirebilmeleri amacıyla Karatay Belediyesi tarafından hizmete sunulan Hobi Bahçeleri, bugünlerde oldukça yoğun. Başvurular sonucunda çekilen kurayla Hobi Bahçelerinin kullanım hakkını elde eden vatandaşlar, hafta sonunda hobi bahçelerine giderek parsellerini ekime hazırladı. Keser ve kürek yardımıyla yabani otları temizleyen, toprağı belleyip havalandıran vatandaşlar, ailece şehrin stresinden uzaklaşıp toprakla uğraşmanın keyfini ve huzurunu yaşıyor. 
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da Saraçoğlu Hobi Bahçesi’ni ziyaret ederek parsellerinde ekim ve dikim işlemlerini yapan ailelerle bir araya geldi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin hobi bahçesini büyütme çalışmalarını inceleyen   Hasan Kılca, parsellerinde zaman geçiren vatandaşların talep ve önerilerini de dinledi.
 Kılca, “Saraçoğlu ve Karaaslan Hobi Bahçelerimizde bugünlerde tatlı bir telaş var. Pek çok yer gibi hobi bahçelerimiz de salgın dolayısıyla uzun bir süredir hizmet veremiyordu.  Salgındaki vaka sayısının düşmesi ve yeni normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte vatandaşlarımız bahçelerine giderek bir yandan parsellerini ekime hazırlıyor bir yandan da sebze meyve fidelerini dikiyorlar. Zor süreçten geçtiğimiz şu günlerde hemşerilerimiz, doğayla baş başa toprakla ve tarımla uğraşarak hoşça vakit geçiriyorlar. Tabi salgın tam olarak geçmiş değil. Dolayısıyla hemşehrilerimden ricam, sosyal mesafeye uymaları ve süreç sona erene kadar gerekli tedbirlerini almaya devam etmeleridir“ dedi.
FOTOĞRAFLI 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!