İbrahim Saraçoğlu, Selçuk Üniversitesi'nde

Güncelleme Tarihi:

İbrahim Saraçoğlu, Selçuk Üniversitesinde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2016 10:42

İbrahim Saraçoğlu, Selçuk Üniversitesi'nde

Haberin Devamı

  KONYA,(DHA)- SELÇUK Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Prof .Dr İbrahim Adnan Saraçoğlu tarafından ‘Her Derde Deva Anadolu Toprakları” konulu konferans gerçekleştirildi.
 Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ndeki konferansa, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Necmi Uyanık, dekan yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
 Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, ''Mevlana’nın şehrinde Konya’da Selçuk Üniversitende konuşmak benim için ayrılacaktır. Hz Mevlana’nın dediği gibi öyle dertler vardır ki devası içinde çıkar. Biliyorsunuz aşılar mikropların kendisinden elde edilir. Grip aşısı grip virüsünden elde edilir. Öyle dertler vardır ki devası içinde çıkar derken birkaç yüzyıl öncesinden Mevlana günümüze ışık tutabilmiştir. Günümüzde bir şey anlatmak dinletmek çok kolaydır ancak algılamak zordur. Ayeti Kerim’de ‘Biz insanları gören, duyan olarak yarattık’ diyor. Maalesef İnsanlar günümüzde bakıyorlar ama görmüyorlar, işitiyorlar ama duymuyorlar. Benim ise amacım sizlere bazı şeyleri gösterebilmek, bazı şeyleri duyurabilmektir. Duymak aynı zamanda duygundan kaynaklanır. Eğer duygunuz yoksa algılamanız mümkün değildir.” şeklinde konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!