Derbent'te Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sertifika töreni

Güncelleme Tarihi:

Derbentte Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sertifika töreni
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2015 14:21

Haberin Devamı

KONYA (AA) - Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA), KOSGEB Konya İl Müdürlüğü, Derbent Belediyesi ile Derbent Eğitim ve Kalkınma Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sertifika töreni düzenlendi.

MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, yaptığı konuşmada, girişimciliği geliştirmek adına bu yıl eğitimleri ilçelerde yaptıklarını söyledi.

Amaçlarının ilçelerden daha fazla başvuru alarak halkın istihdamına verdikleri desteklerle katkı sağlamak olduğunu belirten Akman, 2015 Mali Destek Programları eğitim ve bilgilendirme toplantılarının devam ettiğini, 27 Ocak'ta Derbent’te bilgilendirme toplantısı yapılacağını bildirdi.

Derbent Kaymakamı Arif Oltulu ise düzenlenen girişimcilik eğitiminin ilçeye çok fayda sağlayacağını düşündüğünü belirterek buradan alınacak desteklerin katma değer sağlayacak projelerde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Derbent Belediye Başkanı Mahmut Acar da ilçede göç sorunu olduğunu, lise ve üniversite okuyan gençlerin mezun olduktan sonra ilçeye geri dönmediğini dile getirdi.

Genç nüfusun ilçede oldukça azaldığına işaret eden Acar, "Girişimcilik eğitimlerinin ilçemize istihdam anlamında önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Sertifikalarını alan tüm katılımcılara bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

KOSGEB Konya İl Müdürü İsmail Özdemir, eğitimleri başarı ile tamamlayıp iş planlarını hazırlayan ve Katılma Belgesi alan katılımcıları işletmelerini kurdukları takdirde KOSGEB mevzuatı çerçevesinde 30 bin liraya kadar hibe ve teminat gösterdikleri takdirde 70 bin liralık faizsiz kredi sağlayan Yeni Girişimci Desteğine başvurma hakkı kazanacaklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

Törene, Derbent Kaymakamı Arif Oltulu, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman, Derbent Belediye Başkanı Mahmut Acar, KOSGEB Konya İl Müdürü İsmail Özdemir ve sertifika almaya hak kazanan girişimciler katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!