Beyşehir Belediyesi 'Şivliliği' çocuklarla kutlayacak

Güncelleme Tarihi:

Beyşehir Belediyesi Şivliliği çocuklarla kutlayacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 11:32

Beyşehir Belediyesi 'Şivliliği' çocuklarla kutlayacak

Haberin Devamı

KONYA,(DHA)-KONYA'nın Beyşehir ilçesinde bundan böyle mübarek üç aylar, şivlilik adetinin yerine getirilmesiyle birlikte başlayacak.
Beyşehir Belediyesi, sadece Konya il merkezine has olan “şivlilik” geleneğini Beyşehir’e de taşıyor. Beyşehir Belediyesi, ilçe merkezinde yaşayan çocuklara 6 Nisan Çarşamba günü şivlilik ve fener alayı coşkusu yaşatacak.
Belediye Başkanı Murat Özaltun, mübarek üç ayların başlangıcının, Konya merkezde ‘şivlilik’ denilen bir gelenekle kutlandığını belirterek, bu güzel adeti Beyşehir ilçesine de taşımaya karar verdiklerini söyledi.
Bu kapsamda Beyşehir’de 6 Nisan Çarşamba günü saat 19.30’da şivlilik ve fener alayı etkinliği düzenleyeceklerini belirten Başkan Özaltun, tüm Beyşehir halkını çocuklarıyla birlikte Anıt meydanında buluşmaya davet etti. Bu etkinlikle Beyşehir’de yine bir ilke imza atacaklarını belirten Özaltun, “Beyşehir Belediyesi olarak Beyşehir’de hep ilklerin öncüsü olmaya devam edeceğiz. Etkinliğimizde Anıt meydanında toplanacak çocuklarımıza fenerler dağıtacağız. Ardından ateşlenecek fenerlerle festival alanına kadar fener alayı yürüyüşü gerçekleştireceğiz.Burada ise çocuklarımızı sürpriz aktivite ve ikramlar bekliyor.”dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!