Atiker Konyaspor- Shakhtar Donetsk maçı notları

Güncelleme Tarihi:

Atiker Konyaspor- Shakhtar Donetsk maçı notları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2016 22:14

Atiker Konyaspor- Shakhtar Donetsk maçı notları

Haberin Devamı

Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA, (DHA) - Atiker Konyaspor kulüp tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Kupası'na katılmaya hak kazandı. Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk, Belçika'nın Gent ve Portekiz'in Braga takımlarının bulunduğu H Grubu'nda yer alan yeşil-beyazlılar, ilk maçını kendi evinde Shakhtar Donetsk ile yaptı.
RANGELOV CEZALI
Konya ekibinde cezası bulunan Dimitar Rangelov, Ukrayna temsilcisi karşısında forma giyemedi. Rangelov 2012 tarihinde Genk – Luzern arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi play-off maçında Luzern formasıyla kırmızı kart görmüştü. UEFA’nın bu maçtan sonra deneyimli oyuncuya 3 maç ceza vermişti. Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman da Spor Toto Süper Lig'de Antalyaspor'u yendikleri maçın kadrosundan zorunlu bir değişiklik yaparak takımını Shakhtar Donetsk karşısında sahaya sürdü. Kocaman kadroda yer almayan Dimitar Rangelov'un yerine forvet hattında Bajic'e şans verdi.
DARIJO SRNA KADRODA YOK
Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Paulo Fonseca ise liglerinde oynadıkları Dinamo Kiev ile 1-1 berabere kaldıkları maçın kadrosundan bir değişiklik yaparak maça çıktı. Dinamo Kiev maçında ilk 11'de yer alan ancak sakatlığı nedeniyle Atiker Konyaspor maçının kafilesine dahil edilmeyen Srna'nın yerine Butko'ya 11'de yer verdi.
TARAFTARDAN BÜYÜK İLGİ
42 bin kişilik Büyükşehir Stadyumu'nda oynanan maça Atiker Konyasporlu taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Stadyumda Shakhtar Donetsk taraftarı için ayrılan bölüm boş kalırken, yeşil-beyazlı tribünler ise tamamen doldu.
BASINDAN BÜYÜK İLGİ
Basın mensupları da maça yoğun ilgi gösterirken, 30'u yabancı basın olmak üzere toplamda 190 medya çalışanı maça akredite oldu.
GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ
Atiker Konyaspor- Shakhtar Donetsk maçı öncesi Konya Büyükşehir Stadyumu’nda polis tarafından geniş güvenlik önlemi alındı. Taraftarlar üstleri aranarak içeriye alındı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!