Üçyol Meydan Projesi Esnafın Onayıyla Yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Üçyol Meydan Projesi Esnafın Onayıyla Yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2015 16:21

İZMİT BELEDİYESİ TARAFINDAN 2012 YILINDA ÜÇYOL'DA YAPILAN SÜTUNLAR ESNAFIN ONAYIYLA TEKRAR DÜZENLENDİ.

İzmit Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi işbirliği ve bölge esnaflarının onayı alınarak yapılan Üçyol Meydan düzenlemesindeki direkler kaldırıldı.
İzmit Belediyesi tarafından 2012 yılında Üçyol’daki dükkanların önüne dikilen sütunlar, İzmit Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi işbirliği ile yıkıldı. Yapılan açıklamada, bölge esnafının ve halkın onayı alınarak sütunların kaldırıldığını belirten İzmit Belediyesi Etüt Proje Müdürü Nilgün Sağıroğlu, “Yıllarca, kaldırımlarına, yollarına el değmeyen bu bölgeye, 2012 yılında esnafların ve vatandaşların talebiyle meydan düzenlemesi projesi yapılmasına karar verilmiştir. Kocaeli Üniversitesi Mimarlık Fakültesi hocaları tarafından hazırlanan proje, Zincirlikuyu Camii lokalinde bölgedeki tüm esnaflar davet edilerek proje hakkında bilgi verilmiştir ve ağzına kadar dolu lokaldeki esnaflar tarafından proje kabul görmüştür” dedi.
Üçyol’da daha güzel bir görüntünün olması için çabaladıklarını belirten Müdür Sağıroğlu, “Proje, İzmit Belediyesince meydan düzenlemesi olarak uygulanmıştır. Yapılan projede tüm yolun, kaldırımların ve Atatürk büstünün bulunduğu bölge granit taşlarla yenilenmiştir. Esnaflara sunulan bu projenin bir parçası olarak da ışıklandırma ve yağmurdan vatandaşın geçişini koruma için direkler ve tenteler yapılmıştır. Çevredeki tüm binaların cephe düzenlemesi yapılarak binalar boyanmıştır. Tüm bu çalışmalarla Üçyol’da güzel bir görünüm ortaya çıkmış, yıllardır unutulan bu bölgenin daha güzel bir görünüm alması sağlanmıştır. 2012’den bugüne kadar geçen süre içinde bazı esnafların projede aydınlatma ve yağmurdan korunma amacıyla tenteleri tutan bu direklerin, dükkanlarını ve tabelalarını kapattığı gerekçesiyle kaldırılması istenmişti. Üniversitedeki mimarlık bölümü hocalarıyla 2014 seçim sonrası, projedeki direklerin bir daha değerlendirilmesi istenmiş, yerinde yapılan değerlendirme ve vatandaşlarla yapılan görüşme sonucunda, direklerin kaldırılmaması, bu şekilde projenin bir bütün olduğu raporu verilmiştir. Üçyol’daki kaldırımların granitle yenilenmesi, yolların yapılması, Atatürk heykeli çevresinin granit taşlarla yenilenmesi, binaların cephelerinin iyileştirilip boyanması gibi tüm işlemler toplamda 1.5 milyon liraya mal olmuştur. Direkler projenin içinde küçük bir bölümü tutmaktadır ve kaldı ki geçen yaklaşık 4 yıllık süre içerisinde güneşlik ve yağmurluklar ve aydınlatmalar eskiyene kadar kullanılmıştır” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!