Türk Yıldızları İzmit semalarında gösteri yapacak

Güncelleme Tarihi:

Türk Yıldızları İzmit semalarında gösteri yapacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2016 13:21

Türk Yıldızları İzmit semalarında gösteri yapacak

Haberin Devamı

Türk Yıldızları İzmit semalarında gösteri yapacak

İZMİT(Kocaeli), (DHA) - TÜRK Yıldızları, İzmit'in kurtuluşu etkinlikleri kapsamında 25 Haziran'da İzmit semalarında 30 dakika sürecek gösteri yapacak.

Türk Yıldızları, İzmit'in kurtuluş etkinliklerine renk katacak. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Türk Yıldızları ile bir basın toplantısı yaparak kurtuluş etkinlikleriyle ilgili bilgi verdi. Toplantıya Nevzat Doğan'ın yanı sıra İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Türk Yıldızları'nın pilotları Binbaşı Esra Özatan, Yüzbaşı Osman Yığcı, Üsteğmen Gökhan Esen, Yüzbaşı Ali Balcı, Yüzbaşı Hasan Kocabaş, Yüzbaşı Kemal Koyuncuoğlu ve Yüzbaşı Ali Onur Adacı katıldı. Nevzat Doğan toplantıda, İzmit'in kurtuluş coşkusunu toplumun her kesiminin hissetmesini istediklerini belirterek, "Türk milletinin bağrından çıkan en büyük olgusunun temsilcileri ile bir arada olmaktan büyük gurur duyuyoruz. İzmit'in kurtuluş coşkusunun toplumun her kesiminin hissetmesi için çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıllardaki kurtuluş etkinliklerimize Solo Türk ekibi katılarak renk katmıştı. Bu sene de 8 uçağıyla gösteri yapabilen tek akrotim olan Türk Yıldızları İzmit'in kurtuluş etkinliklerinde bizlerle beraber olacak. Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk milletinin bağrından çıkmış kahramanlar ordusudur. Türk yurdu bin yıllar boyunca var olduysa bu kahraman Türk ordusunun varlığıyla mümkün olmuştur. İzmit halkını bu yıl çok farklı bir etkinliği yaşayacaklarının müjdesi veriyorum. Kurtuluş etkinliklerine tüm halkımızı davet ediyorum. Kurtuluş etkinliklerimize katılacak olan Türk Yıldızlarımıza teşekkür ederim" dedi.

İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu ise, "İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yılını kutlayacağız. Bu günlerde bu coşkuya ihtiyacımız var. Milli mücadelemiz devam ediyor. Hem içte, hem dışta bizi bölmeye çalışanlar var. İzmit'in kurtuluşu buna vesile olacak. Milli ruhu 28 Haziran'da Türk Silahlı Kuvvetlerimiz yaşatacak. Onlarla gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Türk Yıldızları'nın pilotları ise İzmit'in kurtuluş etkinliklerinde yer alacak olmalarından mutluluk duyacaklarını söylediler.



Dünyada 8 süpersonik savaş uçağıyla gösteri yapabilen tek akrobasi timi olan Türk Yıldızları, 25 Haziran Cumartesi günü saat 16.00'da İzmit semalarında olacak. Türk Yıldızları'nın gösterisi yaklaşık 30 dakika sürecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!