Tekrarlayan Gebelik Kayıplarına Çözüm Arandı

Güncelleme Tarihi:

Tekrarlayan Gebelik Kayıplarına Çözüm Arandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2016 10:15

TEKRARLAYAN GEBELİK KAYIPLARI KONUSU UZMANLAR TARAFINDAN ELE ALINDI.

Kocaeli’nde ’Tekrarlayan Gebelik Kayıpları’nı önlemek amacıyla bilimsel paylaşım toplantısı gerçekleşti.
Özel Konak Hastaneleri Tüp Bebek Ünitesi tarafından düzenlenen bilimsel paylaşım toplantısında uzmanlar ’Tekrarlayan Gebelik Kayıpları’ konusunu tartıştı. Toplantıda, nedenleri ve tedavisi konusunda tam bir görüş birliği sağlanamayan Tekrarlayan Gebelik Kayıpları konusu, uzmanlar tarafından ele alındı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda Tekrarlayan Gebelik Kayıpları konusu bölgede ilk kez ele alındı. Konak Hastaneleri’nin Tüp Bebek Ünitesi tarafından ilk kez düzenlenen toplantıda; bölgede iyi, kaliteli ve etik sağlık hizmetinin verilmesi için ilgili konularda bilimsel destek ve paylaşımın sürdürülmesi amaçlanıyor.
Toplantının ilk konuşmasını yapan Konak Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kazım Gündoğdu, “Değerli hocalarımızın kritik ve her zaman güncel kalan konuda bizi aydınlatmaları meslektaşlarımıza katkı sunacağını düşünüyorum. Bizim birinci kaynağımız bizden tecrübeli meslektaşlarımız, ikinci kaynağımız ise kitaplarımızdır. Toplantının verimli geçmesini diliyorum” dedi.
"AMACIMIZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK"
Gündoğdu’nun ardından konuşma yapan Konak Hastaneleri Genel Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Ahmet Eşmeci, “Konak Hastaneleri olarak hizmetimizin her aşamasında etik değerlere önem veren, hastaların tüm yaşamları boyunca sağlıklı olmalarını önemseyen bir yaklaşımla hareket ediyoruz. Bölgedeki tek özel tüp bebek ünitesine sahip hastane olarak konuyla ilgili bir katkımız olması gerektiğini düşündük ve bu sorumlulukla; siz değerli uzmanları bilimsel bir platformda toplayarak, konuşmak, tartışmak ve bilgi paylaşımında bulunarak farkındalık oluşturmak istedik. Davetimizi kabul edip konuşmacı olarak katılan değerli hocalarımıza ve dinleyici olarak burada bulunan herkese tekrar teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Toplantının herkes için verimli geçmesini temenni ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Tüp Bebek Ünitesi Bilimsel Direktörü Prof. Dr. Sedat Kadanalı’nın moderatörlüğünü yaptığı panel, Kocaeli Üniversitesi’nden Doç. Dr. Yiğit Çakıroğlu’nun sunumuyla başladı. Çakıroğlu, katılımcılara Güncel Bakış başlıklı sunumuyla tekrarlayan gebelik kayıplarının nedeni ve devamının gelip gelmeyeceği gibi soruların cevaplarını bilimsel kaynaklara dayanarak açıkladı.
İNTERAKTİF OLARAK YAPILDI
Acıbadem Üniversitesi Kadıköy Hastanesi’nden Prof. Dr. Tayfun Bağış, Koç Üniversitesi Amerikan Hastanesi’nden Doç. Dr. Barış Ata, Sakarya Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’nden Prof. Dr. Serhan Cevrioğlu, Kocaeli Üniversitesinden Doç. Dr. Yiğit Çakıroğlu ve Konak Hastaneleri Tüp Bebek Ünitesi’nden Op. Dr. Şafak Hatırnaz’ın panelist olarak katıldığı panel interaktif olarak yapıldı. Panel soru-cevap şeklinde devam ederken program plaket töreni ile sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!