Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Güncelleme Tarihi:

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yılı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 15:59

- Donanma Komutanlığında düzenlenen törende, Çanakkale Savaşı'nda İngiliz Goliath muhribini batıran yüzbaşının ailesine anı objesi verildi- Kahraman denizcinin kızı Öztalay:- "Babam, İngilizlerin Goliath zırhlısını bir gece karanlıkta 3 el torpido atarak batırmış. Babamla gurur duyuyoruz"

Haberin Devamı

KOCAELİ (AA) - Donanma Komutanlığında Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Gölcük Garnizonu sinema salonundaki törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Çanakkale Zaferi'ni anlatan sinevizyon gösterisi sunuldu.

Deniz Binbaşı Ali Bağcı'nın "18 Mart" isimli şiiri okuduğu törende, Donanma Komutanlığı Bandosu tarafından "Şehitlere Saygı" konseri verildi.

Subaylar tarafından görüntü eşliğinde Çanakkale Harekatı'nın anlatılmasının ardından Prof. Dr. Mete Tuncoku “Çanakkale 1915’i Doğru Okumak” konulu konferans verdi.

Daha sonra Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, Çanakkale Savaşı'nda İngiliz Goliath muhribini batıran Muavenet-i Milliye Gemisi Torpido Yüzbaşısı Ali Haydar Öztalay'ın oğlu Ali Yılmaz Öztalay'a anı objesi takdim etti.

- "Babamla gurur duyuyoruz"

Haberin Devamı

Öztalay'ın kızı 83 yaşındaki Esin Öztalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının kahramanlıklarından onur ve gurur duyduklarını söyledi.

Babasının Muavenet-i Milliye Gemisi Torpido Yüzbaşısı olduğunu belirten Öztalay, "Babam, İngilizlerin Goliath zırhlısını bir gece karanlıkta 3 el torpido atıp batırmış. Babamla gurur duyuyoruz. Ona yakışır bir evlat olmak için elimizden geldiği kadar çaba sarf ediyoruz. Çanakkale ruhunu gençlere her zaman anlatıyoruz. Fakat bunu anlatmak bizim için duygu yükü oluyor." diye konuştu.

Yüzbaşı Öztalay'ın oğlu 87 yaşındaki Ali Yılmaz Öztalay ise babasıyla her zaman gurur duyduklarını, zaferin yıl dönümünde de duygusal anlar yaşadıklarını dile getirdi.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin anlatıldığı belge, fotoğraf ve objeler sergisinin gezildiği programda, şehit yakınları ve gazilerle TCG KEMALREİS Fırkateyn'inde ikramlarda bulunuldu.

Programa, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Ayhan Bay, Gölcük Tersanesi Komutanı Tuğamiral Aydın Eken, Kaymakam Adem Yazıcı ve Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ile şehit yakınları, gaziler, öğrenciler ve askeri erkan katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!