Sanayi 4.0 Mucit Dünyası'nda eğitimler başladı

Güncelleme Tarihi:

Sanayi 4.0 Mucit Dünyasında eğitimler başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2017 11:21

Sanayi 4.0 Mucit Dünyası'nda eğitimler başladı

Haberin Devamı

İZMİT(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ Bilim Merkezi'nde açılan "4.0 Mucit Dünyası Yaz Akademisi" nde 6 yaş ve üzeri katılımcılar için kodlama eğitimleri veriliyor.

Kocaeli Bilim Merkezi'nde "Sanayi 4.0 Mucit Dünyası Yaz Akademisi" nde eğitimler yoğun katılımla başladı. 6 yaş ve üzeri katılımcılar için düzenlenen Yaz Akademisi programında katılımcılara, Makey Makey kodlama, Makey Makey Scratch, Android Yazılım İcat Atölyesi, Arduino Yazılım, 3D Obje Tasarımı eğitimleri veriliyor. İlkokul öğrencilerinden başlayarak tüm bireyleri bilimsel ve teknolojik çalışmalara özendirmeyi amaçlayan yaz akademisine 340 katılımcı kayıt yaptırdı.

UYGULAMALARLA ÖĞRENİYORLAR
Sanayi 4.0 Atölyesinde 6 yaş ve üzeri katılımcıların, bilim üreten, yeni teknolojileri geliştirme ve kullanma kapasitesine, yenilikçi ve girişimci özelliklere sahip olacak şekilde yetiştirilmesine katkı sağlanması amaçlanıyor. Sanayi 4.0 Mucit Dünyası Yaz Akademisi katılımcıları izleyici ve dinleyici konumundan çıkarıp, aktif görevler vererek onları 'yapan-yaşayan' konumuna getiriyor.

BİLİME BAKIŞ AÇISINI GELİŞTİRİYOR
Sanayi 4.0 Mucit Dünyası Yaz Akademisi, 25 Ağustos'a kadar devam edecek. Sanayi 4.0 Mucit Dünyası Yaz Akademisi'nde etkileşimli uygulamalarla, katılımcıların bilime bakış açısının olumlu yönde gelişmesine katkıda bulunuyor. Katılımcılar bu programla bilimsel çalışmalar ve bilimsel düşünme konularında özgüvenlerini geliştiriyorlar.

KODLAMA ATÖLYELERİ BULUNUYOR
Sanayi 4.0 Mucit Dünyası Yaz Akademisi'nde katılımcılar Makey Makey ile kodlama atölyesinde, Makey Makey elektronik devre kitinin çalışma mantığı ve kodlama öğreniyorlar. Bu atölyedeki katılımcılar eğitimden sonra kendi oyun konsollarını tasarlayabilecekler. Makey Makey Scracth kodlama atölyesi de Makey Makey elektronik devre kitinin çalışma mantığı öğretiliyor. Ayrıca yaz akademisinde, Android uygulama icat atölyesi, 3D obje tasarım atölyesi, Arduino yazılım atölyesi, Makeblock ve scratch robot kodlama atölyeleri de bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!