Sakal-ı Şerif Kadir Gecesi Darıca Sahilde

Güncelleme Tarihi:

Sakal-ı Şerif Kadir Gecesi Darıca Sahilde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2015 15:00

DARICA SAHİLİNDEKİ İFTAR PROGRAMININ ARDINDAN SAKAL-I ŞERİF DE HALKIN ZİYARETİNE AÇILACAK.

Kadir Gecesi Darıca sahilinde düzenlenecek olan iftar programının ardından kutsal emanetlerden olan Sakal-I Şerif-i, halkın ziyaretine açılacak.
Toplu iftar yemeğiyle Kadir Gecesi’nde orucunu hep birlikte açacak olan Darıca halkı, dünyaca ünlü hafızlar tarafından sunulacak Kuran Kerim ziyafeti ve Senai Demirci sohbet ve şiirleriyle Kadir Gecesi’ni karşılayacak. Aynı zamanda binlerce insan Enderun usulü toplu teravih namazı kılarak hep birlikte el açıp dua edecek. Mısırlı Hafız Mahmut Sabbah ve Hamza Ensaroğlu gibi dünyaca ünlü hafızlar tarafından verilecek Kuran-ı Kerim ziyafetinin ardından binlerce insan Osmanlı döneminde kılınan Enderun usulü teravih namazını hep birlikte kılarak Kadir Gecesi’ni ihya edecekler. Kadir Gecesi’nde ayrıca Hz. Muhammed (S.A.V.)‘in Sakal-I Şerif’i de ziyarete açılacak.
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, bütün bölge halkını Kadir Gecesi’nde Darıca’ya davet ederek, “Kadir Gecesi’nin ülkemize ve bütün İslam Alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Dünyanın dört bir yanında Müslüman din kardeşlerimiz zulüm görüyor, işkence görüyor. Artık bu zulümler son bulsun diyoruz, çekilen işkenceler sona ersin diyoruz, Müslüman coğrafyasında oynanan oyunlar son bulur inşallah. Kuran-ı Kerim’in indiği ve bin geceden hayırlı olan bu gecenin dünya Müslümanları için kurtuluşa vesile olmasını temenni ediyorum. Bu vesile ile tüm Müslümanların Kadir Gecesi’ni tebrik ediyorum” diyerek bütün bölge halkını Kadir Gecesi’nde Darıca’ya davet etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!