Körfez'de Hocalı Şehitleri anıtı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Körfezde Hocalı Şehitleri anıtı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2018 17:56

Körfez'de Hocalı Şehitleri anıtı açıldı

Haberin Devamı

Nabi YAZICI/KÖRFEZ(Kocaeli), (DHA) - KÖRFEZ Belediyesi'nce yaptırılan Hocalı Şehitleri Anıtı ve Parkı törenle açıldı.

Körfez Yavuz Sultan Selim Mahallesi'ndeki anıt ve parkın açılışına, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Cemil Yaman ve İlyas Şeker, Kocaeli Vali Yardımcısı Osman Ekşi, Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Özak, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Azerbaycan Dernekleri Federasyon Başkanı Bilal Dündar, siyasi partilerin ilçe başkanları, Azerbaycan dernekleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Açılışta Hocalı Katliamı ile ilgili tepki ve kınama mesajları verilirken, Azerbaycan ve Türkiye'nin kardeşliği tekrarlandı.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran'ın açılış konuşması sırasında kendi yazdığı 'Hocalı Katliamı' adlı şiiri davetliler tarafından alkışlandı. Azerbaycan Milletvekili Paşayeva ise yaptığı konuşmasında, "Burada dosta düşmana mesaj verildi. Hocalı katliamı hepimizin acısı, düşmanlara bu anıtla katliamın unutulmadığı mesajı verildi. Katliamı yapanlar adalet karşısında hesap verene kadar bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.

Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ise yakınlarını katliamda kaybettiğini belirterek, "Türk halkı onlara çok yakın davrandı, kendilerinden bildi ama onlar katliam yaptılar. Benim de yakınlarımın arasında olduğu insanları toplayıp yaktılar" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!