Kocaeli'nde HES çalışması

Güncelleme Tarihi:

Kocaelinde HES çalışması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2014 16:24

Haberin Devamı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İZAYDAŞ tarafından Yuvacık Barajı ile Kullar İçmesuyu Arıtma Tesisi arasında yaptırılan HES çalışmalarını inceledi.

Karaosmanoğlu, gazetecilere yaptığı konuşmada, hidroelektrik santrali çalışmaları kapsamında, 2200 milimetre çapındaki çelik boru bağlantılarının yapıldığını belirtti.

Artan enerji maliyetinin bir kısmının buradan karşılanacağını, ekonomiye katkı sağlayacaklarını vurgulayan Karaosmanoğlu, şunları söyledi:

"Hazırlanan projeyle Yuvacık Barajı ile arıtma tesisi arasındaki kot farkından yararlanılarak enerji üretmek amacı ile bir "kanal tipi hidroelektrik santrali" kuruyoruz. Halen elinde elektrik üretim lisansı bulunması nedeniyle yatırım İZAYDAŞ tarafından yapılıyor. Yıllık 14 milyon kilovat civarında elektrik üretmesi hedeflenen yatırımın elektrik satışından elde edilecek gelirle beş yılda kendini amorti etmesini hedefliyoruz."

Haberin Devamı

Karaosmanoğlu, Türkiye'nin enerjiye ihtiyacı olduğunu bildirerek, "Enerji maliyetleri her geçen gün artıyor" dedi.

Türkiye'de güneş ve rüzgar enerjisini model olarak kullandıklarını aktaran Karaosmanoğlu, "Sudan elde edilen enerjiyi de en iyi şekilde kullanmak istiyoruz. Çevreyi hiç kirletmeden ve zarar vermeden enerji ihtiyacımızı karşılamak arzusundayız" ifadesini kullandı.

Karaosmanoğlu, İSU Genel Müdürlüğünün öz kaynaklarıyla yaptığı Namazgah Barajı'nda da elektrik üreteceklerini kaydederek, "Bu çalışmaları vatandaşlarla ve özellikle diğer kurumlarla paylaşarak örnek olmasını sağlıyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!