Kocaeli'nde "9. Sevgide Buluşalım" etkinliği düzenledi

Güncelleme Tarihi:

Kocaelinde 9. Sevgide Buluşalım etkinliği düzenledi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2014 22:48

Haberin Devamı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cem Vakfı ve Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı tarafından dokuzuncusu düzenlenen ''Sevgide Buluşalım'' etkinliğinde Alevi-Bektaşi kültürü tanıtıldı.

İzmit'teki Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, sevginin olduğu yerde saygının da bulunduğunu söyledi.

Yaratandan ötürü insanı sevmenin bir görev olduğunu ifade eden Karaosmanoğlu, "Aramızdaki küçük inanç farklılıklarını, ayrışma sebebi görmemeliyiz. Bir olmaya, birlik olmaya, beraber olmaya ihtiyacımız var. Hz. Ali ve Hz. Hüseyin'i takip edenlerin yolu budur. İnsanlık tarihinin en acı olaylarından biri, Kerbela'da yaşandı. Hakk'ın ve adaletin yanında olarak olayları hüseyni bir yaklaşımla yorumlamalıyız" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Cem Vakfı Genel Müdürü Ali Rıza Kaçan da "Sevgide Buluşalım" etkinliğinde bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu bildirdi.

Konuşmaların ardından Özlem Taner, Cengiz Özkan ve Yedibatın Aşıklar Korosu tarafından deyişler söylendi. Kur'an-ı Kerim'in okunduğu program, semah gösterisi ve Kerbela Erkan Cem'inin ardından dua edildi.

Program, aşure ikramıyla sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!