Kocaeli'de trafikte kara noktalara çözüm getiriliyor

Güncelleme Tarihi:

Kocaelide trafikte kara noktalara çözüm getiriliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2016 13:29

Kocaeli'de trafikte kara noktalara çözüm getiriliyor

Haberin Devamı

Kocaeli'de trafikte kara noktalara çözüm getiriliyor

İZMİT(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi kaza tutanaklarını analiz ederek Kocaeli'nin kaza haritasını çıkarırken, kazaların en çok olduğu kara noktalarda çalışma yapılıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi trafik kazalarının en aza indirgenmesi için trafik kazası raporlarına ait verilerin analiz edilerek, sonuçlara göre yol güvenliğinin sağlanacağı Kaza Analiz Sistemi'ni yürütüyor. İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Bölge Trafik Müdürlüklerinden temin edilen kaza tutanakları sayısal ortamlara akıllı bilgiler şeklinde işlenerek "Kocaeli İlinin Kaza Haritası" çıkarılıyor. Sayısal ortama aktarılan kaza verileri üzerinde yapılan tespit ve tahminler ile kaza yerlerinin en çok yoğunlaştığı kara nokta alanlar bulunuyor. Mekansal analizler, Çekirdek Yoğunluğu Tahmin Yöntemi ve Nokta Deseni Yöntemi ile analizler yapılırken, kazaların yoğun olarak yaşandığı yerler inceleniyor. Sıcak nokta olarak tespit edilen kazaların sebeplerini bulabilmek için emniyet ve jandarma tarafından tutulan kaza tutanaklar detaylı bir şekilde incelenerek bu noktalarda kaza özet tabloları oluşturuluyor.

Analizler sonucunda bulunan kara noktalarda gerçekleşen kazaların diyagramları oluşturulurken, kara nokta olarak tespit edilen yerlerde kaza diyagramları, kaza tutanakları, kaza sebep ve sonuçları gibi detaylar incelerek belirlenen kara noktalarda çözümler üretilerek, yaşanan ölüm ve yaralanmaların azaltılmasına çalışılıyor. Yapılan değerlendirmeler neticesinde trafik kazası yaşanan bölgelerde proje düzenleme çalışmaları yapıldı. İlk belirlemelere göre Gebze Eskihisar Tünel üzeri dönel kavşak, Başiskele Alsancak Caddesi trafik düzenlemeleri, Kartepe Çuhane Caddesi Kavşağı, İzmit DSİ Kavşağı trafik güvenliği önlemleri, Kartepe Başyiğit Caddesi kavşak düzenlemesi gibi noktalarda çalışma gerçekleştirildi. Elde edilen sonuçların ışığında gerekli noktalara da çözüm önerileri üretilmeye devam ediliyor.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!