Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu'na ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğluna ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2015 11:39

Haberin Devamı

KOCAELİ (AA) - Kafkas Federasyonu Genel Başkanı Yaşar Aslankaya, Abhaz Federasyonu Başkanı Cengiz Koç ve Kocaeli Kuzey Kafkas Kültür Derneği Başkanı Erdal Çatan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu ziyaret etti.

Karaosmanoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, birçok Kafkas halkının dünyanın farklı ülkelerine göç etmek zorunda bırakıldığını belirtti.

"1800'lü yılların ikinci yarısında başlayan ve uzun yıllar süren sürgünlerin acılarını unutmak elbette mümkün değildir" diyen Karaosmanoğlu, "Ülkemize ve ilimize gelen Kafkas halklarının hüzünlerini anlıyorum. Gençlerimize tarihte yaşanan bu acı olayları anlatmak ve onların bu tarih bilinciyle yetişmesini sağlamak bizim için çok önemlidir" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Karaosmanoğlu, restore ettikleri Kuzey Kafkas Dostluk ve Kültür Evi'ni çok önemsediklerini vurgulayarak, "KO-MEK aracılığıyla çocuklarımıza, gençlerimize ve isteyen tüm vatandaşlarımıza, Çerkez dilini öğretiyoruz. Dil bir kültürdür ve yaşatmak zorunda olduğumuz en önemli değerlerimizden birisidir. Tarih bilincini ve Kafkas kültürünü, özellikle gençlerimize öğretmek sizlerin ve bizlerin üzerine düşen en önemli görevler arasındadır" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!